Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Λίμνη Ευβοίας, Βασιλίτσι Μεσσηνίας και Ανατολική Μάνη, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Πλέον στην Αττική το ενεργό μέτωπο είναι ένα, στην Εύβοια επιχειρούν περιοδικά εναέρια ενώ σε Μεσσηνία και Μάνη επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αυτοψία του Reader στα καμένα - Συγκλονιστικές εικόνες ολικής καταστροφής

Στην Αττική κάηκαν 12.500 στρέμματα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις: 

  • 76 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημίες 
  • 18 σπίτια μερικές ζημιές 
  • 17 επιχειρήσεις σοβαρές ζημιές 
  • 18 επιχειρήσεις μερικές ζημιές 
  • 82 οχήματα κάηκαν ολοσχερώς 

Η Ελλάδα απέστειλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας και η Κύπρος έστειλε 40 πυροσβέστες και αεροσκάφη στη Ρόδο ενώ η Σουηδία θα στείλει αεροσκάφη. «Ζήσαμε μία ακόμα εξαιρετικά δύσκολη νύχτα στην Αττική, το Βασιλίτσι Μεσσηνίας, στην Ανατολική Μάνη», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και σημείωσε πως στη Βαρυμπόμπη όλη τη νύχτα επιχειρούσαν πεζοπόρα και με το πρώτο φως της ημέρας κάνουν ρίψεις τα εναέρια. «Από τέσσερα μέτωπα πλέον είναι ένα ενεργό και τρία σε ύφεση», ενώ υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις. Στην Εύβοια εστάλησαν μέσω του 112 τρία SMS για εκκενώσεις ενώ στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες, 35 οχήματα και από αέρος περιοδικά 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι φωτιές σε Μεσσηνία και Ανατολική Μάνη παραμένουν σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά. 

Η προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη συνεχίζεται και «ελπίζουμε ότι μέσα στη μέρα θα έχουμε αντιμετωπίσει την κατάσταση». Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά επιχειρούν 17 ομάδες πεζοπόρων, 150 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, στρατός με εναέρια και πεζοπόρα μέσα, ενώ συνδράμει η αστυνομία καθώς επίσης και υδροφόρες, μηχανήματα έργου. «Απόλυτη προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή. Η ανθρώπινη ζωή είναι πέρα και απ΄ οτιδήποτε άλλο», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.