Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα τροπή φαίνεται πως έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στη βόρεια Εύβοια καθώς οι ισχυροί άνεμοι στέλνουν τις φλόγες ξανά στο Πευκί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη με την πύρινη λαίλαπα, καθώς το μέτωπο στο Ασμήνιο έχει αναζωπυρωθεί. Μάλιστα, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» έστειλε και νέο μήνυμα για εκκένωση του Ασμηνίου. Ωστόσο, οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα του «112».

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, ο οποίος είναι ύποπτος για εμπρησμό. Νωρίτερα, οι κάτοικοι είχαν καταγγείλει ότι είχαν εντοπίσει γκαζάκια στην περιοχή καθώς και ένα αυτοκίνητο να κινείται στο βουνό. Οι τοπικές Αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για το άτομο που φέρεται να έχει βάλει τη φωτιά στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Η δασική φωτιά στη βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 873 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 229 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Κύπρο 40 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα και από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων τριών (3) Ε/Π από Σερβία, δύο (2) Ε/Π από Ελβετία, ενός (1) της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, δύο (2) Ε/Π της Αιγυπτιακής Αεροπορίας Στρατού και ενός (1) Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.