Μικρό θα είναι όπως όλα δείχνουν το διάστημα που ο καιρός έχει δροσίσει καθώς αναμένεται ένα ακόμα κύμα καύσωνα μέσα στον Αύγουστο. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Κώστα Λαγουβάρδο, αναμένονται και πάλι «40άρια» με το νέο κύμα να έχει διάρκεια τεσσάρων ημερών.
Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Συνεχίζονται οι βοριάδες - Η πρόγνωση για Δεκαπενταύγουστο
Μάλιστα όπως σημείωσε ο κ. Λαγουβάρδος, μιλώντας στο MEGA φέτος σημειώθηκαν δύο μεγάλοι καύσωνες, ενώ τέτοιο φαινόμενο στην Ελλάδα το είδαμε το καλοκαίρι του 2007, μία ακόμα ένδειξη της κλιματικής αλλαγής. «Η εικόνα που έχουμε από το φετινό καλοκαίρι ίσως θα μας βοηθήσει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε» συμπλήρωσε.
Παράλληλα ο Βασίλης Κουτσαβλής, Πρόεδρος Σωματείου Φίλων Κτήματος Τατοΐου αναφέρθηκε στην καταστροφή του «τελευταίου πνεύμονα πράσινου στην Αττική» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Η καταστροφή στο κτήμα Τατοϊου είναι εκτεταμένη. Ήταν ο τελευταίος πνεύμονας πράσινου στην Αττική. Είναι ένα τοπίο που δεν θυμίζει τίποτα από εκείνο πριν την καταστροφή. Έχει παρατηθεί εδώ και πολλά χρόνια στην τύχη του, κυρίως για το πόλιτικό του φορτίο, με αποτέλεσμα καμία κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό. Έχει γίνει μελέτη βιωσιμότητας σχετικά με το κτήμα, προκειμένου να προστατευθεί κυρίως το δάσος. Ζητάμε να γίνουν προληπτικά μέτρα και δυστυχώς δεν προλάβαμε» σημείωσε.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.