Μενού
  • Α-
  • Α+

«Για μένα είναι μια ηρωίδα, την ευχαριστώ πολύ» με αυτά τα λόγια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της η Ιωάννα Καραβέλα για την κοπέλα που εντόπισε το 2χρονο παιδί της που ήταν κλειδωμένο μέσα στο σχολικό λεωφορείο για πέντε ώρες στην Βάρκιζα. Το μικρό παιδάκι έμεινε για πολλές ώρες κλειδωμένο και μάλιστα σε υψηλές θερμοκρασίες πράγμα, το οποίο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για τη ζωή του. Η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στην κάμερα του ANT1, τόνισε ότι μετά το συμβάν το παιδί είναι τρομοκρατημένο και πως «δεν θέλει να φύγει από το σπίτι. Είναι χάλια, είναι σε σοκ», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Καρβέλα, τονίζοντας ότι «αρνείται να βγει ακόμα και μια βόλτα».

Σχετικά με την ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού, η κυρία Καρβέλα ανέφερε ότι «είναι ανεύθυνη, απαράδεκτη στη συμπεριφορά της, σε όλα της. Είναι στυγνοί εγκληματίες. Είναι στυγνό έγκλημα η συμπεριφορά τους». Στη συνέχεια τόνισε πως «όταν το έμαθα έτρεχα. Όταν έφτασα η κοπέλα που βρήκε το παιδί έκλαιγε».

Στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς το πρόσωπο της κοπέλας που επέμεινε να κληθεί η Αστυνομία και να μην ακούσει τους υπεύθυνους του παιδικού σταθμού που της έλεγαν να αποχωρήσει από το σημείο. «Τους ρώταγε εάν με έχουν καλέσει και εκείνοι της απάντησαν με εκνευρισμένο ύφος "άσε μας κοπέλα μου, πώς θα πάρουμε τηλέφωνο τον γονέα εάν δεν ξέρουμε πώς είναι το παιδί". Όμως δεν έφυγε, για μένα είναι μια ηρωίδα, είναι άξια και την ευχαριστώ πολύ για την συμπεριφορά της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της μικρής.

Βάρκιζα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες που ξέχασαν το κορίτσι σε σχολικό λεωφορείο

Προσωρινά ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού στη Βάρκιζα και ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου, ο οποίος άφησε για πέντε ώρες μόνο του στο όχημα ένα κοριτσάκι 2 ετών. Οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού στη Βάρκιζα καθώς και ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου συνελήφθησαν αρχικά μετά τη μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς του δίχρονου κοριτσιού, το οποίο ξέχασε επί ώρες μέσα στο όχημα ο οδηγός.

Οι καταγγελλόμενοι ως υπεύθυνοι για το συμβάν συνελήφθησαν τη Δευτέρα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση, προκειμένου να συμπληρωθεί με επιπλέον υλικό η δικογραφία, δίνοντας παράλληλα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, έως τότε. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κοριτσάκι παρέμεινε για ώρες κλεισμένο μέσα στο σχολικό λεωφορείο, καθώς ούτε ο οδηγός πρόσεξε πως το παιδί δεν βγήκε από το όχημα, αλλά ούτε και οι υπεύθυνοι του σταθμού αντιλήφθηκαν την απουσία του.

Αποτέλεσμα ήταν το παιδί να παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στο λεωφορείο. Το κοριτσάκι φαίνεται να αποκοιμήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα και όταν ξύπνησε άρχισε να κλαίει κατατρομαγμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το περιστατικό κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έσπευσαν έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη που αντιλήφθηκε το κλάμα του παιδιού.