Πολλές υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε κτήρια αλλά και δρόμους σε περιοχές γύρω από το Ηράκλειο μετά από τον ισχυρό σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ που «χτύπησε» το πρωί της Δευτέρας την Κρήτη. Βίντεο και μαρτυρίες κάνουν λόγο για σύννεφο σκόνης που σηκώθηκε στην πεδιάδα του Αρκαλοχωρίου την ώρα του σεισμού, ενώ πέρα από τα κτίσματα έχουν υποχωρήσει και δρόμοι. Επίσης η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στο Αρκαλοχώρι έχει καταρρεύσει πλήρως. Έχουν καταγραφεί επίσης ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Λεονταράκη: «Οι σεισμολόγοι κάνουν λόγο για τον κύριο σεισμό. Ήταν τρομακτική αίσθηση. Συνιστούμε ψυχραιμία. Υπάρχει σεισμική ακολουθία. Όλα τα συνεργεία πάνε στο Ακραλοχώρι. Υπάρχουν πληροφορίες για καταρρευσεις και ζημιές σε παλιά κτήρια. Παράκληση, στα σπίτια που έχουν ζημιές να μην περνούν από δίπλα, μέχρι να ελεγχθούν. Γίνεται η πρώτη καταγραφή».
- Η ανατριχιαστική στιγμή που επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ενημερώνονται για τον πρώτο θάνατο από χανταϊό
- Το τελευταίο «αντίο» στον 21χρονο Νικήτα: Πλήθος κόσμου στον Χώνο – «Όχι μαύρα για τον άγγελό μας, φορέστε λευκά»
- Αποσύρονται από παντού 2 πασίγνωστα βερνίκια: Βρέθηκε απαγορευμένη ουσία
- Κωνσταντάρας: «Μια εκπομπή που παίζει τώρα απέναντι τροφοδότησε την επίθεση εναντίον μου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.