Σε κλίμα θλίψης και οδύνης συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρέτησαν τον 62χρονο Ιάκωβο Τζαγκαράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (27/9), με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι ενώ εκείνος εκτελούσε εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Η κηδεία του άτυχου άνδρα, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, πραγματοποιήθηκε στο χωριό του, στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Μάρθας, στη Βιάννο.
Αξίζει να σημειωθεί πως από «θαύμα» γλίτωσε ο γιος του, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στην εκκλησία, αλλά ο σεισμός τον πέτυχε τη στιγμή που έβγαινε από το ναό. Τραυματισμένος ελαφρά και ο ίδιος και ανήμπορος να βοηθήσει τον πατέρα του είδε την εκκλησία να μετατρέπεται σε συντρίμμια και τον τρούλο να τον καταπλακώνει.
Το τάμα στον Προφήτη Ηλία
Ο άτυχος 62χρονος είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Προφήτη Ηλία και εδώ και καιρό, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, αναζητούσε τρόπους για την αναστήλωσή του, καθώς επρόκειτο για ένα ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο της περιοχής. Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέας, η σχέση του αυτή με τον Προφήτη Ηλία ξεκινά από την μητέρα του 62χρονου, που τον είχε τάξει στο παρελθόν. Αυτό το τάμα κρύβεται πίσω από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχνε για την αποκατάσταση της μικρής εκκλησίας ο 62χρονος, για τον οποίο η μοίρα είχε επιφυλάξει άσχημο παιχνίδι, καθώς έμελλε να είναι και η αιτία για τον άδικο και πρόωρο χαμό του.
- Το «ημερολόγιο εισβολής» του λαγοκέφαλου στην Ελλάδα: Χάρτης με τις περιοχές όπου εντοπίζεται
- Πόδια παρουσιαστριών και «μήπως έχουμε ίδιο γκόμενο»: Βρήκαμε τις 8 πιο περίεργες ομάδες του Facebook
- Ειρήνη Μουρτζούκου: «Απολάμβανε να σκοτώνει» - Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τους τρεις φόνους παιδιών
- Η «καταραμένη» λίμνη Λάνιερ που καταπίνει ανθρώπους χτύπησε ξανά: Μυστηριώδης θάνατος 21χρονου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.