Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια νέα αρχή, ένα πραγματικό... restart καλείται να κάνει η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε κυριολεκτικά να μπουσουλάει αφύλαχτο σε δρόμο της Ελασσόνας, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (28/9). Και αυτό γιατί θα της δοθεί η δυνατότητα να μεγαλώσει το παιδί της υπό την επιτήρηση κοινωνικού λειτουργού που θα επιβλέπει τη μητέρα καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποτοξίνωσης που παρακολουθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, οι τελικές αποφάσεις για το εάν η μητέρα θα κριθεί κατάλληλη να μεγαλώσει το μωρό της θα κριθούν έπειτα από στενή παρακολούθηση της μητέρας: «Θέλουν να δουν αν η γυναίκα αυτή, με την πάροδο των ημερών, θα καταφέρει να συνέλθει και, αφού θα παρακολουθεί πιστά το πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ίσως να μπορέσει να σταθεί ως άξια μάνα δίπλα στο παιδί της».

«Το μωρό και τη μητέρα πέρα από τις υπηρεσίες του δήμου μας, τους είδαν και αντίστοιχες υπηρεσίες της Λάρισας που λειτουργούν μετά από εντολή του εισαγγελέα. Έτσι, όπως έμαθα από την κοινωνική μας λειτουργό συστήνουν το παιδί να παραμείνει με την μητέρα του και να το παρακολουθεί η κοινωνική μας λειτουργός κάθε 15 μέρες. Προφανώς θέλουν να δουν αν η γυναίκα αυτή με την πάροδο των ημερών θα καταφέρει να συνέλθει και αφού θα παρακολουθεί πιστά το πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ίσως να μπορέσει να σταθεί ως άξια μάνα δίπλα στο παιδί της. Σε κάθε άλλη περίπτωση αν κρίνουν πως δεν τηρεί της οδηγίες, τότε θα λάβουν νέα μέτρα. Προς το παρόν το παιδί θα παραμείνει με την μητέρα του, ωστόσο με προϋποθέσεις».

«Αν έτρεχα θα είχα πατήσει το μωρό»

Στο μεταξύ, συγκλονιστικά είναι και τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις της η νεαρή εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και νεαρή οδηγός, Ελένη Γκανάτσιου, η οποία, βρήκε το μωρό στον δρόμο λίγο μετά το 3ο δημοτικό σχολείο της περιοχής και μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Η γυναίκα χωρίς να σκεφτεί το παραμικρό κατέβηκε από το όχημά της και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Στο σημείο έφτασε άμεσα και κλιμάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας που παρέλαβε το βρέφος. Η νεαρή εθελόντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οδηγούσε στην κεντρική οδό της Οικονόμου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και ήταν συγκλονισμένη, καθώς όπως ανέφερε εάν έτρεχε με λίγη παραπάνω ταχύτητα θα μπορούσε ακόμα και να είχε πατήσει το μέσα στη νύχτα το βρέφος:

«Είμαι νέα οδηγός κι όσο σκέφτομαι, αν αντιδρούσα αλλιώς, Θεέ μου, θα το σκότωνα» περιέγραψε η ίδια, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90,1 και εξηγώντας ότι οδηγούσε πολύ σιγά, ενώ ανέφερε ότι αρχικά πέρασε το μωρό για... σακούλα ή για γάτα, που βρισκόταν στη μέση του δρόμου. «Μετά κατάλαβα ότι είναι ένα μωρό, φρέναρα τόσο πολύ, που νόμιζα ότι θα βγω από το γυαλί, τρέμω ακόμα» αφηγήθηκε, εξηγώντας πώς βγήκε από το αυτοκίνητο και πήρε αγκαλιά το παιδί, ενώ ειδοποίησε τις Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο. Τόνισε ακόμη ότι η μητέρα του παιδιού ειδοποιήθηκε από κάποιον γείτονα, που άκουσε τις φωνές της κοπέλας, ενώ ανέφερε ότι η μητέρα στεκόταν στο σημείο, χωρίς να αντιδρά, σαν να βρισκόταν σε κατάσταση σοκ -«στον κόσμο της», όπως σημείωσε η νεαρή εθελόντρια στη συνέντευξή της.