Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα, την Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ήταν ξεκάθαρος. «Προφανώς οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που αντιστοιχούν στη συμβολή τους στη θωράκιση απέναντι στον κορονοϊό» είπε κατά τη διάρκειά της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Παράλληλα υπεραμύνθηκε των μέτρων απαντώντας σε ερώτηση για το αν αποτελούν ομολογία αποτυχίας του προηγούμενου πλάνου, πως δύο στους τρεις συμπολίτες μας έχουν θωρακιστεί με τον εμβολιασμό τους και το πλαίσιο αυτό αλλάζει ανάλογα με την συγκυρία και ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα. Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει και να ζήσουμε συνθήκες σκληρού lockdown. Να πω, ότι παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς και όσους είναι διασωληνωμένοι, διαπιστώνει ότι αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ας είναι ένα μήνυμα αυτό για να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αξιοποιήσουν το δώρο της επιστήμης.
- Για ποια δικαιοσύνη μου μιλάς; Δικηγόρος κατηγορείται γιατί μετά από πρόωρο τοκετό... δεν πήγε σε δικάσιμο
- Απρόσμενη κριτική του πρωταγωνιστή Δημήτρη Κίτσου για τη «Μεγάλη Χίμαιρα» και τις ελλείψεις
- Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ: «To Ιράν δεν συνιστούσε άμεση απειλή»
- Μαμαλάκης για την υγεία του: «Με χτύπαγε σαν χταπόδι τρία χρόνια, είχα γίνει ανορεκτικός»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.