Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (5/10) ο 34χρονος φερόμενος ως τζιχαντιστής του ISIS που συνελήφθη τη Δευτέρα για τρομοκρατία σε διαμέρισμα στην Ομόνοια. Ο αρμόδιος εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Ο 34χρονος, εργαζόταν περιστασιακά, είναι παντρεμένος κι έχει τέσσερα παιδιά. Τα τρία χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα δεν απασχόλησε ποτέ τις Αρχές, γεγονός που σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία κάνει την ΕΛ.ΑΣ. να πιστεύει ότι πιθανότατα έβαλε τέλος στη σύνδεσή του με τον ISIS.
Kατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη, με τις εισαγγελικές Αρχές να του ασκούν δίωξη. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του Ιρακινού, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.. Μέσω αυτού θα προσπαθήσουν οι Αρχές να «χαρτογραφήσουν» το δίκτυο επαφών του, κάνοντας ακόμα και ανάκτηση δεδομένων που έχουν διαγραφεί από τη συσκευή.
Η ΕΥΠ διαθέτει το πλήρες προφίλ του 34χρονου Ιρακινού από τη ζωή του πριν φτάσει το 2018 στη χώρα μας, ταξιδεύοντας από τα τουρκικά παράλια στη Μυτιλήνη. Αμέσως μετά την άφιξή του σε ελληνικό έδαφος άρχισε να διεκδικεί πολιτικό άσυλο. Ακόμα και όταν τα αιτήματά του απορρίφθηκαν εκείνος προσέφυγε στα ελληνικά δικαστήρια επιμένοντας ότι για ανθρωπιστικούς λόγους δικαιούται άσυλο.
- Δεμένη και φιμωμένη βρέθηκε η 45χρονη στα Χανιά: Προσπάθησε να εξαφανίσει βίντεο ο καθ' ομολογίαν δράστης
- Κώστας Αποστολάκης: «Περιμένω πώς και πώς τη ζωή μετά τον θάνατο, γιατί τότε ξεκινούν όλα»
- Η νομάς που λατρεύεται στο TikTok: Αγανάκτησε με τα ενοίκια και μένει σε αμάξι με τον σκύλο της
- «Φοβήθηκα και έφυγα»: Αντιμέτωπη με κακούργημα η 60χρονη που φέρεται να σκότωσε το σκυλάκι στη Γαστούνη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.