Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ευρηματικότητα είναι ίδιον των Ελλήνων και δεν βγήκε τυχαία η αρχαία ρήση «πενία τέχνας κατεργάζεται». Εστίαση και διασκέδαση δέχτηκαν άλλο ένα ισχυρό χτύπημα από τον κορονοϊό και πάνω που άρχισαν να ορθοποδούν είδαν την μετάλλαξη Ομικρον να τους ξαναβάζει λουκέτο, το οποίο κοντεύει να κλείσει μήνα. Ετσι λοιπόν, κάποιοι αποφάσισαν να μην συμμορφωθούν με τα μέτρα και προφανώς για να επιβιώσουν και οικονομικά, αποφάσισαν να παρανομήσουν και να ρισκάρουν.

Τελικά πιάστηκαν στην τσιμπίδα της ΔΙΜΕΑ, καθώς κλιμάκια της Αρχής εντόπισαν σε ελέγχους που πραγματοποίησαν έναν παιδότοπο στην Αργυρούπολη που είχε μετατραπεί σε live χώρο διασκέδασης με μουσική και καλλιτέχνες, καθώς κι ένα πολύ γνωστό καφέ-μπαρ στο Μικρολίμανο που λειτουργούσε με μουσική, κατά παράβαση των υγειονομικών μέτρων. Επιβλήθηκαν και στις δυο περιπτώσεις τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα Κυριακή, τις πρώτες πρωινές ώρες, κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ μετά από έρευνα και αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία, εντόπισε στην περιοχή της Αργυρούπολης κατάστημα (παιδότοπο) στον όροφο του οποίου είχε διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος διασκέδασης με μουσική και καλλιτέχνες. Οι πελάτες έμπαιναν κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη του παιδότοπου από τον ισόγειο χώρο αυτού που ήταν σκοτεινός ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί και κατόπιν ανέβαιναν στον όροφο (πατάρι) όπου υπήρχαν καναπέδες, ποτά, λουλούδια κλπ.

Το κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ και με την συνδρομή ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής εισήλθε στον ανωτέρω χώρο, διαπίστωσε την λειτουργία του και προέβη στον καταλογισμό των κυρώσεων που προβλέπονται. Δηλαδή, στον μεν ιδιοκτήτη του παιδότοπου διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, στο δε προσωπικό και πελάτες διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα για παραβίαση μέτρων κατά της εξάπλωσης COVID-19.

Επίσης σήμερα το πρωί, πρωινές ώρες, έτερο κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ στην περιοχή του Μικρολίμανου Πειραιά εντόπισε γνωστό cafe club της περιοχής να λειτουργεί με χρήση μουσικής κατά παράβαση των υγειονομικών μέτρων. Στην επιχείρηση επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας της.