Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαλαρώνουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αυξάνεται η χωρητικότητα στα γήπεδα στο 50%, πέρασαν οι σχολικές εκδρομές και οι όρθιοι στη διασκέδαση, ενώ οι ειδικοί αποφάσισαν και χαλάρωση στην τηλεργασία. 

Διαβάστε ακόμη: Ηλίας Μόσιαλος - Κορονοϊός: Ο εμβολιασμός μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης του συνδρόμου Long Covid

Οπως έγραψε το Reader, αφού πρώτα «κλείδωσε» η αύξηση της χωρητικότητας στο 50% για τα ανοιχτά γήπεδα, αλλά και η επιστροφή των σχολικών εκδρομών, το επόμενο μέτρο που εγκρίθηκε ήταν και η παρουσία ορθίων στη διασκέδαση, δίνοντας μια ακόμη πνοή ελευθερίας. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν και την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, ενώ η επιτροπή, ήταν αρνητική για τα καρναβάλια, αλλά θετική για την τέλεση συνεδρίων για τον τουρισμό.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να παρακολουθεί τη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς πρόσφατα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».