Μενού
  • Α-
  • Α+

Υστερα από δύο και πλέον μήνες ομηρίας σε άγνωστη τοποθεσία, οι απαγωγείς του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, τον απελευθέρωσαν, αφού ο αδελφός του, κατέβαλε ένα ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ ως λύτρα. Ο 40χρονος τηλεφώνησε το πρωί της Παρασκευής στον αδελφό του και φέρεται να του είπε «Ο Γιώργος είμαι, με έχουν αφήσει κάπου στο Τατόι, έλα να με πάρεις». Ο επιχειρηματίας μετέβη στο πατρικό του, όπου τον υποδέχθηκαν με αγκαλιές και φιλιά οι οικείοι του κι αφού πέρασε λίγη ώρα εκεί, βρίσκεται πλέον στη ΓΑΔΑ και δίνει κατάθεση στους αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε ταξί για να μεταβεί σε ένα σημείο από το οποίο θα μπορούσε να ειδοποιήσει την ΕΛΑΣ και τους συγγενείς του ότι αφέθηκε ελεύθερος. Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει αρχικά 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Ωστόσο, η οικογένεια του 40χρονου καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις καθώς δεν είχε τα χρήματα με αποτέλεσμα η ομάδα των απαγωγέων να ρίξει το ποσό στο 1,5 εκατομμύριο. Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν από τον αδερφό του επιχειρηματία, ο οποίος κατάφερε να ρίξει το ποσό που ζητούσαν οι δράστες. Τελικά φαίνεται ότι συμφωνήθηκε ένα μικρότερο ποσό μέχρι που τελικά έγινε η «συμφωνία ελεγχόμενης απελευθέρωσης».

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα λύτρα δε δόθηκαν σήμερα, χωρίς να διευκρινίζεται το πότε δόθηκαν, προσθέτοντας ότι η συμφωνία ήταν να τον αφήσουν στο Τατόι. Παράλληλα, οι αξιωματικοί που δεν ξεκινούν από το «μηδέν» τις έρευνες, καθώς έχουν κάποια εικόνα για τους απαγωγείς ευελπιστούν ότι με τη βοήθεια του Κυπαρίσση, ο οποίος είναι συνεργάσιμος, θα φτάσουν στα ίχνη τους.

Ο πατέρας του Γιώργου Κυπαρίσση, είπε ότι το παιδί του ήταν καλά στην υγεία του, όμως ήταν καταβεβλημένος από την κούραση και τον είχαν κουρέψει γουλί. «Του είχαν ξυρίσει το κεφάλι και το σώμα» είπε χαρακτηριστικά.