Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Παρασκευής και περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τις στιγμές που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του. Εμεινε για 70 μέρες με τους απαγωγείς του, οι οποίοι τον άφησαν ελεύθερο, αφού η οικογένεια του επιχειρηματία πλήρωσε λύτρα. Μάλιστα, ήταν εκείνοι που ξύρισαν το κεφάλι του επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση, για να μην μείνει καμία τρίχα στο μέρος όπου τον κρατούσαν όλες αυτές τις ημέρες που τον έψαχναν οι αστυνομικοί και η οικογένειά του.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης εμφανίστηκε αρκετά αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος. Οπως είπε στους αστυνομικούς ο Γιώργος Κυπαρίσσης, οι απαγωγείς δεν του έδιναν κάθε μέρα φαγητό ενώ πολλές φορές τον χαστούκιζαν. Εφταναν στο σημείο να τον απειλούν ότι θα τον σκοτώσουν ενώ του φορούσαν κουκούλα για πολλές ώρες και την έβγαζαν μόνο όταν εκείνος ήταν μόνος του.  

Διαβάστε ακόμη: Ανδραβίδα: Αυτός είναι ο φερόμενος ως δράστης του τετραπλού φονικού

Γιώργος Κυπαρίσσης: Τα παζάρια για τα λύτρα και η απελευθέρωση

Οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο το πρωί της Παρασκευής κοντά στο Τατόι. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης βγήκε σε έναν δρόμο και σταμάτησε έναν περαστικό, από τον οποίο ζήτησε να τον μεταφέρει λίγο παρακάτω για να πάρει ένα ταξί. Του ζήτησε το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τον αδερφό του και έτσι έφτασε στο σπίτι του στο Ντράφι. Η οικογένειά του φέρεται να έχει πληρώσει λύτρα περίπου 800.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την επιστολή της μητέρας του στις 23 Φεβρουαρίου, οι απαγωγείς ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια περίπου τρεις ημέρες αργότερα και τους είπαν να ετοιμάσουν τα λεφτά. Ως μήνυμα ζωής του ομήρου έστειλαν μια φωτογραφία επιχειρηματία που κρατούσε εφημερίδα της συγκεκριμένης ημέρας.

Όπως λέει ο πατέρας του στην εκπομπή «Live News» του Mega, ο Γιώργος Κυπαρίσσης ήταν αγνώριστος αλλά ευτυχώς υγιής. Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για τα λύτρα βρίσκονταν σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. Αρχικά ζητούσαν 2.000.000 ευρώ και από τα τέλη Ιανουαρίου επειδή η οικογένεια αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, έπεσαν στο 1.500.000. Αργότερα στα μέσα Φεβρουαρίου, κατέβηκαν στο 1.000.000 ευρώ και τελικά η συμφωνία, όπως λέει ο πατέρας του επιχειρηματία, έκλεισε πριν από λίγες μέρες, για ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ.

Τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς έκανε από την πρώτη στιγμή ο αδερφός του επιχειρηματία. Τα χρήματα παραδόθηκαν με τρόπο που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί και οι δράστες κατάφεραν να μη συλληφθούν.

Όλο αυτό το διάστημα ο Γιώργος Κυπαρίσσης βρισκόταν σε τοποθεσία που δεν γνώριζε με δεμένα τα μάτια του, την περισσότερη ώρα στο πάτωμα του σπιτιού που τον είχαν. Όπως είπε στον πατέρα του, οι δράστες φορούσαν μάσκες για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους και απέφευγαν να μιλούν μπροστά του.