Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμών, έδωσε τελικά το «παρών» στη δίκη τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου. Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς καροτσάκι, όπως είχε τονίσει ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το προηγούμενο διάστημα. Βέβαια, είχε κάνει σαφές ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι' αυτό έχει χάσει πάνω από 20 κιλά. 

Διαβάστε ακόμηΝεκρά παιδιά στην Πάτρα - Κατερινόπουλος: 100% εγκληματική ενέργεια - Μου τηλεφώνησαν από τη Scotland Yard

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, βρέθηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο για να δώσει το «παρών» ως μάρτυρας αλήθειας. Μάλιστα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας μετά την πρώτη μέρα της δίκης, στην εκπομπή του Open «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη. Είπε δηλαδή ότι «ο Πέτρος έχει ζάχαρο, δεν ξέρω αν αυτό είναι προσωπικό δεδομένο». 

Πάντως, από την πλευρά του ηθοποιού, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξαπέλυσε καταγγελίες κατά μερίδας των δικαστών. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κακώς κρατείται προσωρινά και απέδωσε την κράτησή του στις φυλακές στο γεγονός ότι κάποιοι δικαστές αποφασίζουν επηρεάζονται από την κοινή γνώμη. 

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο από τις καταγγέλλουσες να καταθέσουν κεκλεισμένων τον θυρών, ανέφερε ότι οι δίκες γίνονταν εν κρυπτώ τον Μεσαίωνα και υπήρχε δικαστική αυθαιρεσία, με τον δικαστή να στέλνει στον θάνατο με τυπικές διαδικασίες τους ανθρώπους. «Τώρα πλέον είναι ανοιχτές οι θύρες για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι μέσα στην αίθουσα, να ακούει, να κρίνει, να αξιολογεί. Αυτό δημιουργεί μια ασφάλεια δικαίου. Ωστόσο, υπάρχουν προβλέψεις στο Σύνταγμα και στον κώδικα Ποινικής Δικονομίας ότι μια δίκη μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, όταν μπορεί να υποστεί ψυχική βάσανο το φερόμενο ως θύμα. Αυτή τη διάταξη εφάρμοσε το δικαστήριο. Ωστόσο, εμείς δώσαμε αγώνα να μην κλείσουν, γιατί όλη η δικογραφία, όλες οι καταγγελίες από την πλευρά των μηνυτριών, εδώ κι έναν χρόνο έχει δημοσιευτεί παντού. Έτσι μας φάνηκε προσχηματικό το αίτημα των δικηγόρων της άλλης πλευράς», επισήμανε ο δικηγόρος του ηθοποιού. 

Μάλιστα, ο κ. Δημητρακόπουλος πρόσθεσε ότι «επί 12 μήνες σταυρώνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη και ο κατηγορούμενος δεν έχει ακουστεί, γιατί περίμενε αυτή την ημέρα που θα τεθούν τα ερωτήματα στην καταγγέλλουσα για να αναδειχθεί η αλήθεια. «Και πιστέψτε με ότι η αλήθεια αυτή θα ήταν συγκλονιστική διότι θα έπεφταν οι κατηγορίες. Τώρα όμως έπεσε πέπλο μυστηρίου, έπεσε πόρτα στην αλήθεια. Όταν έχεις μια κοινή γνώμη, η οποία έχει βγάλει μια καταδίκη, έχει διαπομπεύσει, έχει διασύρει τόσο καιρό τον Πέτρο Φιλιππίδη, θέλαμε επιτέλους να μάθει και την αλήθεια του», επισήμανε. 

Μάλιστα, ο ίδιος κατήγγειλε ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός δικαστών που η κοινή γνώμη επηρεάζει την κρίση τους. «Διαβάζοντας την δικογραφία μπορώ να αξιολογήσω την βαρύτητά της, για πότε δηλαδή θα πρέπει να κρατηθεί κάποιος προσωρινά και πότε να αφεθεί ελεύθερος. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κακώς κρατείται προσωρινά, διότι η γυναίκα, η οποία τον κατήγγειλε για δύο βιασμούς εξετάζεται κεκλεισμένων των θυρών. Εάν άκουγε η κοινή γνώμη τι λέει, εκεί θα διαπίστωνε ότι, ναι, πράγματι επηρεάζονται οι δικαστές», ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, πάντως, θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 1 Απριλίου.