Ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ που έγινε στη Σάμο δεν αποπνέει καμία ανησυχία, υποστηρίζει, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας. «Πρέπει με επιφύλαξη να είναι ο κύριος σεισμός και έχει ακολουθία τριών δονήσεων ως τώρα» πρόσθεσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.
«Δεν ξύπνησε η Σάμος αλλά το Κουσάντασι από τον σεισμό, καθώς πρόκειται για παράλληλο ρήγμα με διαφορετική τεκτονική δομή που έκανε αισθητό τον σεισμό στο ανατολικό τμήμα της Σάμου και στον τουρκικό χώρο από την Σμύρνη μέχρι το Κουσάντασι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας. Το επίκεντρο του σεισμού, που χαρακτηρίζεται «ασθενής» από το Ινστιτούτο, βρισκόταν 298 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός έγινε στις 06:24 το πρωί της Κυριακής στον θαλάσσιο χώρο 27 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά από το Βαθύ Σάμου.
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Δύο κύματα κακοκαιρίας έρχονται στην Αττική: Πότε θα επηρεαστεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Γκρεγκ Μποβίνο: Καρατομήθηκε ο «νοσταλγός της Γκεστάπο» από διοικητής της ICE, κατ' εντολή Τραμπ
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.