Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες αποκαλύψεις για το φρικτό έγκλημα στην Καβάλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο 56χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε την πρώην σύντροφό του και τον 10 μηνών γιο του είχε εξαπολύσει απειλές πριν την εγκληματική πράξη. Ο δικηγόρος της 31χρονης Μάρκος Αποστολίδης, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν την γυναίκα να επιθυμεί να πάρει το παιδί της και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία. 

Διαβάστε ακόμη: Καβάλα: Στη Γερμανία θα κηδευτούν μητέρα και παιδί – Ο κτηνοτρόφος πυροβόλησε το βρέφος πισώπλατα

Η Άννα «ήθελε μονάχα να πάει για 3 εβδομάδες γιατί είχε χάσει προσφάτως τον πατέρα της και τη γιαγιά της και έπρεπε να τακτοποιήσει άμεσα κάποια κληρονομικά ζητήματα», είπε ο κ. Αποστολίδης στο MEGA. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι ο δράστης ήταν ενήμερος για την επιθυμία της 31χρονης, ωστόσο πίστευε πως ήθελε να του πάρει το παιδί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Ιούλιο του 2022 και τότε ήταν η αρχή του κακού, καθώς ο 56χρονος εκτόξευε άμεσες απειλές προς το θύμα. Σοκάρει ότι της είχε πει πως θα «πνίξει την 31χρονη και το παιδί και δεν θα τους αφήσει να φύγουν». «Δεν πήγε στην αστυνομία αν και τη συμβούλευα για το αντίθετο…έτεινε να πιστεύει πως το θέμα θα ομαλοποιηθεί» δήλωσε στη συνέχεια ο δικηγόρος της γυναίκας.

Σχετικά με το αν υπήρξε κακοποιητική συμπεριφορά το αρνήθηκε, όμως τόνισε ότι υπήρχαν άκρως υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια προς το θύμα. Σύμφωνα με φιλικό πρόσωπο του θύματος και συγχωριανό του 56χρονου, το ζευγάρι στα δύο πρώτα χρόνια σχέσης ζούσαν έναν «έρωτα θυελλώδη».  Επιπλέον αποκαλύφθηκε ότι το θύμα είχε επενδύσει στην επιχείρηση του δράστη, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν και έτσι χρειάστηκε να της στέλνει χρήματα η μητέρα της από την Γερμανία. «Δεν είχε πρόθεση να φύγει στη Γερμανία, της άρεσε το χωριό, ήθελε να μείνει. Γι’ αυτό είχε νοικιάσει το σπίτι» συμπλήρωσε, ενώ όπως αναφέρει του είχε εκφράσει τους φόβους της για τον 56χρονο, όπως μεγάλο φόβο είχε και η μητέρα του θύματος.

Καβάλας: Ο δράστης ήταν «νευρικός και απομονωμένος» 

Ο δικηγόρος του αυτόχειρα, Κώστας Σιμιτσής, μίλησε στο MEGA: «Τον δράστη δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ήρθε μόνο γι' αυτή την υπόθεση κατόπιν συμβουλής κοινού φίλου. Η υπόθεση εγώ έκρινα ότι θα κυλούσε ομαλά, η σύντροφός του δεν είχε κάνει καν αίτηση μετοίκησης ή αίτηση έκδοσης προσωρινής μετακίνησης, γιατί εφόσον συμβίωναν στο ίδιο χωριό μπορούσαν και να συνεννοηθούν και οι ίδιοι έστω και με κάποιες δυσκολίες».  «Η κοπέλα έμενε στο σπίτι του παππού της, δεν ήξερε ούτε καν τα ελληνικά και η συνεννόησή τους αρχικά γινόταν μέσω του μεταφραστικού εργαλείου του κινητού τηλεφώνου. Αγαπούσε έλεγε τη φύση, τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, αγαπούσε τα κατσικάκια γιατί έτσι έλεγε, γιατί ο σύντροφός της ήταν κτηνοτρόφος και αυτό την επηρέασε να μείνει στη Λεκάνη και σιγά - σιγά να συνδεθεί και ερωτικά με τον αυτόχειρα, συζώντας περίπου επί 4 χρόνια», πρόσθεσε ο δικηγόρος. 

«Τον τελευταίο χρόνο έμεινε έγκυος, γεννήθηκε το παιδάκι τους, και τι κρίμα που είχαν αυτό το άγριο τέλος. Δεν υπήρξε σοβαρή αντιδικία που θα προμήνυε αυτό το αποτρόπαιο τέλος. Ήταν ένας άνθρωπος νευρικός, απομονωμένος στον εαυτό του λόγω του επαγγέλματός του αλλά μέχρι εκεί, δεν έδινε την εντύπωση ενός βίαιου, με τάσεις δολοφονικές και αυτοκτονικές», ισχυρίστηκε.