Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε καταστολή νοσηλεύεται ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου μετά από την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από 26χρονο στη Βαρυμπόμπη. Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη, με την αστυνομία να «χτενίζει» περιοχές της Αργολίδας, καθώς εκτιμάται ότι ο 26χρονος κρύβεται στον τόπο καταγωγής του.

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι στον Γιάννη Μάρκου

Ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του 58χρονου επιχειρηματία είπε πως ο πελάτης του δέχτηκε 15 με 20 μαχαιριές μέσα σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα. «Οι Αρχές όταν έχουν ένα τέτοιου τύπου κακούργημα να ξετυλίξουν, πρέπει να δουν ακριβώς πως αυτό το πράγμα δικαιολογείται, γιατί αλλιώς μπορεί να πούμε εντάξει, όπου και να βρεθείς μπορεί να βρεθεί ένας τρελός να βγάλει ένα στιλέτο ή να έρθει κάποιος να σε πυροβολήσει… Ήταν τελείως απρόκλητη η επίθεση του 26χρονου στον επιχειρηματία. Ακόμα και αυτός ο ήπιος διαπληκτισμός δεν έδωσε την εντύπωση σε κανένα ότι θα εξελιχτεί σε κάτι τέτοιο», είπε ο δικηγόρος στο MEGA. 

«Οι Αρχές όταν διαπίστωσαν ότι μία ώρα πριν το περιστατικό βρίσκονταν ο καθένας με τις παρέες τους σε ένα άλλο κατάστημα, είναι πάρα πολύ λογικό να θέλουν να ερευνήσουν μήπως έχει συμβεί κάτι που να δικαιολογεί αυτή την επίθεση», ανέφερε. Ο Γιάννης Μαρακάκης τόνισε πως ο 58χρονος επιχειρηματίας είναι σε καταστολή, ωστόσο διέφυγε τον κίνδυνο, ενώ για τον δράστη σημείωσε ότι όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα άτομο που έχει ξανακάνει παρόμοια επίθεση. «Τα χτυπήματα αυτά, η συχνότητα και ο τρόπος τους, δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός ήθελε να τον σκοτώσει», είπε ο δικηγόρος.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είναι θαμώνας του εν λόγω νυχτερινού μαγαζιού και όπως κάθε Παρασκευή, είχε κάνει κράτηση κι εκείνο το βράδυ που σημειώθηκε η επίθεση. Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ο επιχειρηματίας και η παρέα του εμφανίζονται γύρω στη 01:30 να μπαίνουν στο μαγαζί. Εκεί βρισκόταν ήδη η παρέα του δράστη, ο οποίος εισήλθε στο μαγαζί γύρω στις 03:00, σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι κάμερες. Ο δράστης κάθισε με την παρέα του και 55 λεπτά αργότερα έφυγαν. Ο επιχειρηματίας και η παρέα του έφυγαν από το μαγαζί 7 λεπτά μετά την αναχώρηση του δράστη. Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος δεν σημειώθηκε κανένας διαπληκτισμός, κάτι που επιβεβαίωσε και φίλος του επιχειρηματία, ο οποίος δήλωσε πως η ένταση σημειώθηκε όσο περίμεναν στην σειρά στην καντίνα.

Το προφίλ του δράστη

Ο άνδρας που μαχαίρωσε 15 φορές τον επιχειρηματία είναι 26 ετών και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Είναι κάτοικος δυτικών προαστίων, ενώ είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2021 και είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών. Η αστυνομία κάνει έρευνες στην Αττική, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει φύγει από τον νομό. Οι Αρχές κάνουν έρευνες και σε περιοχές της Αργολίδας, καθώς ο 26χρονος κατάγεται από εκεί.