Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πρώτη φορά μετά την επίθεση που δέχτηκε στη Βαρυμπόμπη τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μάρκου μιλά μέσα από το νοσοκομείο για το περιστατικό. Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως έκανε παρατήρηση στον 26χρονο επειδή παρέκαμψε την ουρά της καντίνας και στη συνέχεια ο νεαρός γονάτισε και άρχισε να τον μαχαιρώνει, στρίβοντας μάλιστα και τον σουγιά.  «Προσπαθούσε να με σκοτώσει», δηλώνει. 

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Μάρκου: Ελεύθερος ο 19χρονος που εμπλέκεται στην επίθεση κατά του επιχειρηματία

«Ο άνθρωπος πρέπει να είναι λογικά τρελός; Αρρωστος...» είπε για τον δράστη μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο ο επιχειρηματίας. Οπως λέει, στην αρχή δεν κατάλαβε τι συνέβαινε αφού «νόμιζα ότι μου χτύπαγε τα πόδια. Δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι κάνει... Αυτός ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο εκείνη την ημέρα και βρήκε εμένα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν τον ήξερα». Ο Γιάννης Μάρκου έκανε παρατήρηση για την ουρά και ο νεαρός «ζήτησε συγγνώμη και πήγε πίσω». Αφού έκανε κάποια βήματα παραπέρα «μου είπε “έλα εδώ, έλα να σου πω, έλα εδώ να σου πω”. Σκέφτηκα πως κάτι θα θέλει να μου πει, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει και όταν έφτασα κοντά του έσκυψε, σχεδόν γονάτισε και με τρύπαγε παντού με σουγιά και τον γύριζε δεξιόστροφα κιόλας, δηλαδή προσπαθούσε να με σκοτώσει. Δεν υπήρχε δηλαδή, ήταν ολοφάνερο. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι στα καλά του. Δεν εξηγείται η συμπεριφορά αυτή». 

Γιάννης Μάρκου: Δεν γνώριζα τον δράστη

«Είμαι άνθρωπος του σεβασμού. Θέλω να σέβεται ο ένας τον άλλον. Δεν μπορεί να υπάρχει 17 άτομα ουρά και να πάει ένας μπροστά και να κάνει τον έξυπνο. Δεν γίνεται με τη δικιά μου νοοτροπία. Πρέπει να σεβαστεί ότι υπάρχουν και άλλα άτομα και δεν είναι μόνος του. Αν το θεωρείτε ότι είναι λάθος, αυτό το λάθος έχω» σχολιάζει. Ο Γιάννης Μάρκου δηλώνει πως δεν γνώριζε τον 26χρονο και δεν πρόσεξε αν βρίσκονταν στο ίδιο μαγαζί και διασκέδαζαν πριν την επίθεση: «δεν προσέχω όλο τον κόσμο που είναι μέσα στο μαγαζί. Αλλά όπως και να είναι το θέμα δεν δικαιολογείται η πράξη του. Να μην χωνεύεις κάποιον, σου κάθισε στραβά μία φάτσα και να θες να τον σκοτώσεις δεν έχει λογική». Πλέον η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερα «αλλά υπάρχουν θέματα που χρειάζονται φυσικοθεραπεία. «Εχουν προκληθεί βλάβες σοβαρές και ελπίζω να λυθούν... Ελπίζω! Θα το δείξει ο χρόνος... Ψυχολογικά είμαι αρκετά καλά γιατί αν σε πάρει από κάτω μετά τελείωσε. Και επειδή έχω διάφορα χειρουργεία, αναγκαστικά, ψυχολογικά πρέπει να είμαι καλά. Οπότε πίεσα τον εαυτό μου και είπα “είμαι καλά”» συμπλήρωσε.