Μενού
diki-xrysi-aygi
Δίκη Χρυσής Αυγής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με την κατάθεση αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μαζί με άλλους 7 συναδέλφους του συνεχίστηκε την Παρασκευή (11/11) στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας είδε τον μουσικό να διαπληκτίζεται με τον Γιώργο Ρουπακιά. Οταν πλησίασε, όπως είπε, ο Φύσσας «σήκωσε την μπλούζα και μου έδειξε το τραύμα. "Αυτός με μαχαίρωσε" μου είπε» κατέθεσε ο αστυνομικός.

Ο ένστολος περιέγραψε όλα όσα είδε το βράδυ της δολοφονίας. «Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4-5 άτομα. Πάω να χειροπεδήσω. Βγάλαμε τα γκλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από τον Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες. Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, προς το αυτοκίνητο του. Ο Φυσσάς προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα και μου δείχνει το τραύμα μου λέει "όχι εμένα (να σταματήσεις εννοούσε) αυτός με μαχαίρωσε". Ηρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι που είχε πετάξει ο Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Κοτσοβός ο οποίος είπε ότι όταν έφθασε στο σημείο με το περιπολικό, όλα είχαν τελειώσει.