Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο The 2night Show, καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο γνωστός συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας. Αποκάλυψε πως η πρώτη του δουλειά ως οδηγός νταλίκας, ενώ μίλησε για τα 32 χρόνια δράσης στην Αστυνομία και τις, οι επικίνδυνες στιγμές που έχει ζήσει.  «Δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου τα λέω έτσι όπως είναι, χύμα, όπως τα συζητάμε με τους αστυνομικούς στον δρόμο. Είμαι σχεδόν 32 χρόνια στην Άμεση Δράση, στο 100 και μέλος του ΔΣ του Π.Ο.Α.Σ.Υ. Μπορώ να συνταξιοδοτηθώ όποτε θέλω, τα έχω κλείσει τα χρόνια μου. Οι αστυνομικοί 800 ευρώ παίρνουν», τόνισε και πρόσθεσε:

«Έχω μία κόρη 29 χρονών, έναν γιο 25 και έναν μωρό 4 μηνών. Τον μικρό θα τον βάλω στην αστυνομία θέλει δεν θέλει, τα άλλα δύο δεν ήθελαν. Θα κάνω ό,τι έκανε ο μπαμπάς μου με εμένα. Εγώ δεν ήθελα να γίνω αστυνομικός. Σπούδασα μηχανολόγος βιομηχανικών εγκαταστάσεων αλλά πατέρας μου μας πίεζε με τον αδερφό μου να μπούμε στην αστυνομία. Είχαμε και μια αδερφή που πέθανε από καρκίνο 15 χρονών. Πριν από την αστυνομία ήμουν φορτηγατζής σε νταλίκες, καθάριζα πολυκατοικίες, δούλευα σε μουστάρδες και με έβαλαν σε περιπολικό. Πλέον δεν υπάρχει υπηρεσιακό δίπλωμα για το περιπολικό, παλιά υπήρχε».

Ερωτηθείς γιατί ένα μεγάλος μέρος των Ελλήνων βρίζουν την αστυνομία, τόνισε: «Πληρώνουμε τα πολιτικά και τους “παππούδες μας” που παλιά χρησιμοποιούσαν τους αστυνομικούς. Έχουμε πάρει μια ρετσινιά... Έχει πολύ δίκιο ο κόσμος γιατί η αστυνομία χρησιμοποιήθηκε πολύ για άλλους λόγους. Μπαίνουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων στην αστυνομία, είναι νέα παιδιά που θέλουν μια δουλειά, άνθρωποι καριέρας και μια μειοψηφία ''κομπλεξικών''. Αν πέσεις πάνω στους κομπλεξικούς την έκατσες. Τα νέα παιδιά έχουν μόρφωση και ήθος. Όταν ένας αστυνομικός δημιουργεί προβλήματα, ελέγχεται από τις εσωτερικές υποθέσεις, το συνήγορο του πολίτη και το πειθαρχικό δίκαιο. Κάνουμε ''αυτοκάθαρση'' σε όσους ξεφεύγουν».

Για τις καταστάσεις που έχει περάσει: «Πήγα με το περιπολικό σε ένα φούρνο στον Βύρωνα που είχαν ταμπουρωθεί Αλβανοί κακοποιοί και πυροβολούσαν, μας πέταξαν μέχρι και χειροβομβίδα. Έχω τύχει να πυροβολήσω για εκφοβισμό, για να σταματήσουν. Στην αστυνομία δεν υπάρχουν λεφτά, υπάρχει φτώχεια. Οι Γερμανοί παίρνουν 4.000 ευρώ, στην Αμερική παίρνουν 5.000 δολάρια. Τον εξοπλισμό τον αγοράζαμε όλα από την τσέπη μας και τώρα το κάνουν ηθελημένα όχι γιατί δεν μας το παρέχουν, αλλά γιατί θέλουν να έχουν συν ένα. Παλιά μας έδιναν ύφασμα και επίδομα να ράβουμε μία στολή τον χρόνο, μας έδιναν παπούτσια, τώρα δεν μας δίνουν τίποτα. Για τα όπλα μας κάνουν εκπαίδευση, αλλά όχι όσο θα έπρεπε».