Μενού
  • Α-
  • Α+

Εφιάλτης έχει γίνει για τον γιατρό, ΩΡΛ, Δήμο Ψηφίδη η άγρια επίθεση που δέχτηκε έξω από το ιατρείο του σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης με τους δύο άνδρες που τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Ο γιατρός που νοσηλεύτηκε για 5 μέρες στο ΑΧΕΠΑ σύντομα θα επιστρέψει στα ιατρικά του καθήκοντα, και αφού χρειάστηκαν να γίνουν 8 ράμματα για το βαθύ τραύμα λίγο πάνω από το μάτι του. «Μόλις χτες έβγαλα τα ράμματα. Πονάω πολύ στο πλευρό γιατί έχω ένα κάταγμα» λέει ο ίδιος στην κάμερα του Live News του MEGA με τη μαρτυρία του να σοκάρει για τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες τού έστησαν ενέδρα θανάτου κάτω από το ιατρείο του. «Ορίστε το μηχανάκι μου. Κατευθύνθηκα προς τα εκεί, άνοιξα το πορτ-μπαγκάζ για να βάλω την τσάντα μου εκεί δέχτηκα μια άνανδρη επίθεση από πίσω.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: «Η μητέρα δεν γνώριζε», λέει ο ξάδερφος

Γυρίζει από δεξιά και δέχομαι γροθιά στο μάτι μάλλον από αντικείμενο». Οι δράστες όμως δεν έμειναν εκεί. Τον ακινητοποίησαν και τον έριξαν κάτω στο πεζοδρόμιο. «Μετά με σπρώξανε και έριξαν εδώ κάτω. συνέχισαν με γροθιές και μπουνιές στο κεφάλι στα πλευρά».

«Ολα έγιναν μέσα σε 20 δευτερόλεπτα»

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η επίθεση λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Νίκης. «Είναι παραλιακή της πόλης. Λεωφόρος Νίκης. Όλα τα μαγαζιά έχουν κάμερες». Ολα έγιναν μέσα σε 20 δευτερόλεπτα. Οι κινήσεις τους ήταν στοχευμένες καθώς όπως φάνηκε ήξεραν πολύ καλά ποιον, πως και πότε θα ''χτυπήσουν''. Γνώριζαν και το ωράριό μου και τη μηχανή μου και προφανώς ήθελαν να μου κάνουν κακό. Σε όσους πήγε το μυαλό μου ότι θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτό έχω δώσει τα ονόματά τους στην Αστυνομία». «Τον χτυπούσαν με απίστευτη αγριότητα. Φορούσαν κουκούλες και καπέλα, τους είδαμε να περιμένουν είσοδο. Ο άνθρωπος ήταν στο έδαφος, γεμάτος αίματα και ζητούσε βοήθεια. Οι δράστες μόλις κατάλαβαν πως θα καλέσουμε την αστυνομία, ξεκίνησαν να τρέχουν», έχει δηλώσει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

«Εγινε ταυτοποίηση, ξέρουμε ποιοι είναι»

«Είναι απαράδεκτο να γίνεται μια απόπειρα δολοφονίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι απαράδεκτο η αστυνομία να περιμένει εμένα και να βρούμε το υλικό από τις κάμερες. Δεν είχε ληφθεί υλικό από όλες τις κάμερες», είπε στο MEGA ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος γιατρού. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ΩΡΛ, «...χθες έγινε η ταυτοποίηση των δραστών. Ξέρουμε ποιοι είναι με μεγάλη πιθανότητα».