Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην προσαγωγή ενός κληρικού προχώρησε η Ασφάλεια στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο κληρικός φέρεται τους τελευταίους μήνες να διενεργούσε διαδικτυακούς εράνους για πρόσωπα που δήθεν είχαν ανάγκη. Η τελευταία φορά ήταν στις αρχές της εβδομάδας, όταν η “έκκληση για βοήθεια” δημοσιεύτηκε και σε τοπικά ΜΜΕ.

Ο νεαρής ηλικίας κληρικός χειροτονήθηκε προ ολίγων μόλις ετών σε άλλη Μητρόπολη των νέων Χωρών της Ελλαδικής Εκκλησίας από Ιεράρχη που δεν είναι πλέον εν ζωή. Επέστρεψε για λίγο σε όμορη Μητρόπολη των Τρικάλων, ωστόσο απομακρύνθηκε από εκεί. Η Ασφάλεια Τρικάλων μελετά με προσοχή τα δεδομένα και τις καταγγελίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως εμπλέκεται ο κληρικός σε έκνομες πράξεις.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις με τους διαδικτυακούς εράνους αρχικά είχαν εμφανιστεί σε διάφορες χριστιανικές ιστοσελίδες, όπου παρουσίαζαν ένα νεαρό άτομο από την πόλη των Τρίκαλων να χρειάζεται άμεση οικονομική και υλική βοήθεια, καθότι είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του ανάγκες, μετά και το θάνατο της μητέρας του.