Μενού
Diki - dikastirio
Δίκη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τελειώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η φρικιαστική υπόθεση των Χανίων Κρήτης, όπου πέντε άτομα κατηγορούνται για τον βιασμό του 19χρονου - 20χρονου σήμερα - Γιάννη. Τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και δύο ιερείς, αντιμετώπιζαν την κατηγορία του βιασμού και του βιασμού κατά συρροή σε βάρος του 19χρονου από τον Πλατανιά Χανίων με νοητική υστέρηση, ενώ ο πέμπτος, ο οποίος ήταν και ο πατέρας του, κατηγορείται για συνέργεια σε βιασμό και κακοποίηση του γιου του.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα flashnews, έκρινε αθώους τους 3 από τους 5 κατηγορούμενους και πιο συγκεκριμένα ο πρώτος κατηγορούμενος, ο 68χρονος, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την κατηγορία των βιασμών και αθώος για την κατηγορία του ομαδικού βιασμού λόγω αμφιβολιών. Αντίστοιχα, ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 67χρονος πατέρας του παιδιού και για τις δύο κατηγορίες, δηλαδή της συνέργειας στον βιασμό και της σωματικής κακοποίησης του Γιάννη.

Ομόφωνα αθώοι, λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία των δύο καταγγελλόμενων βιασμών κρίθηκαν οι 2 ιερείς, ο ένας εξ αυτών ήταν και θείος του παιδιού, καθώς και ο 42χρονος αδερφός του δεύτερου ιερέας, που είναι ΑμΕΑ. Όπως μεταδίδεται, στο άκουσμα της απόφασης αθώωσης των τριών, οι ίδιοι και οι συγγενείς τους ξέσπασαν σε κλάματα. Σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή για τον 68χρονο και τον 67χρονο για τους οποίους οι συνήγοροί τους ζήτησαν να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου έγινε και η εισαγγελική πρόταση, με τον εισαγγελέα της Έδρας να προτείνει απαλλαγή του 67χρονου πατέρα τού 20χρονου - σήμερα - Γιάννη από την κατηγορία της συνέργειας σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό σε βάρος του παιδιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος φίλος του πατέρα είχε βιάσει επανειλημμένως τον Γιάννη, προσθέτοντας ότι την πρώτη φορά που αυτό συνέβη ο 67χρονος πατέρας δεν το γνώριζε. Αναφορικά με τον κατηγορούμενο πατέρα, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αδιαφορούσε για το παιδί του, το οποίο ουσιαστικά βίωνε συνθήκες «Κωσταλέξι».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε τελικά την ενοχή του πατέρα τού φερόμενου παθόντος για το αδίκημα της κακοποίησης - κακομεταχείρισης του παιδιού του, που είναι, πάντως, σε βαθμό πλημμελήματος. Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 68χρονος φίλος τού πατέρα του νεαρού για μία από τις καταγγελλόμενες περιπτώσεις βιασμού που έλαβε χώρα στο σπίτι του 68χρονου το διάστημα από 15 έως 25 Φεβρουαρίου του 2017. Επισήμανε ακόμη, όπως προαναφέραμε, ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος είχε βιάσει κατ’ εξακολούθηση τον Γιάννη.