Μενού
aliakmonas
Αλιάκμονας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του βρέφους στη Βέροια, που όπως ομολόγησε η μητέρα του, το άφησε η ίδια στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η 29χρονη γυναίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, υπέδειξε μετά από πίεση, στους αστυνομικούς το σημείο που είχε αφήσει το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της, με την ομάδα δυτών της ΕΜΑΚ να καταφέρνει να εντοπίσει και να ανασύρει το άψυχο κορμάκι του, στο φράγμα του ποταμού, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η γυναίκα που έχει συλληφθεί και θα βρεθεί ενώπιον των Αρχών εντός της ημέρας, είχε στο παρελθόν νοσηλευθεί σε ιδρύματα ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Την τελευταία ημέρα του έτους έφυγε από το σπίτι της όπου έμενε με τους γονείς της, σε χωριό στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, μαζί με το μωρό λέγοντας πως θα πάει για ρεβεγιόν. Μάλιστα το βράδυ δεν επέστρεψε στο σπίτι, αλλά φέρεται να διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο.

Οταν πλέον την επόμενη ημέρα, πήγε στο σπίτι δίχως το μωρό, οι γονείς της άρχισαν να τη ρωτούν ώστε να μάθουν τι έχει γίνει. Εκείνη δεν έδινε κάποια ξεκάθαρη απάντηση πέφτοντας σε αντιφάσεις. Μάλιστα όπως έχει διαρρεύσει οι δικοί της άνθρωποι ήταν κι εκείνοι που κάλεσαν την αστυνομία, φοβούμενοι για τα χειρότερα, που τελικά επαληθεύθηκαν. 

Η 29χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα κι ενώ στην αρχή συνέχισε να προβάλει διάφορες δικαιολογίες για το που βρίσκεται το μωρό, εν τέλει στο τέλος ομολόγησε πως το είχε αφήσει τον ποταμό και μάλιστα υπέδειξε το σημείο. Οι εκπαιδευμένοι δύτες κατάφεραν να το εντοπίσουν σε σημείο διπλά στην όχθη της τεχνητής λίμνης, στο Φράγμα Αλιάκμονα, με το σοκ και για τους ίδιους να είναι μεγάλο. Το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του και πλέον σήμερα αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση για το τραγικό περιστατικό.