Μενού
botox
Botox | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Τσουνάμι» καταγγελιών σε βάρος γνωστού κέντρου αισθητικής, με πρώην πελάτες να καταγγέλλουν πως έχασαν τα λεφτά τους, πιστεύοντας υποσχέσεις που αποδείχτηκαν στην πράξη όνειρα απατηλά. Απόστρατος της zστυνομίας υποστηρίζει πως έχασε 500.000 ευρώ, ενώ μία άλλη πελάτισσα καταγγέλλει δερματικές βλάβες. Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega, ο απόστρατος της αστυνομίας έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη θεραπεία λεύκης που του είχαν υποσχεθεί με θαυματουργές αμπούλες από την Καλιφόρνια. Οι γιατροί που ακούν συχνά ανάλογες απίθανες περιπτώσεις, προειδοποιούν όσους κινδυνεύουν να βρεθούν στη θέση του, ενώ η πρώην πελάτισσα του ίδιου κέντρου πήγε για ενέσεις υαλουρονικού και βρέθηκε μετά τη δεύτερη συνεδρία να είναι κατακόκκινη, με εξανθήματα, πρησμένη και με πυρετό.

Η μαρτυρία της είναι αποκαλυπτική: «Το απόγευμα όταν ξύπνησα καταλαβαίνω ότι έχω πυρετό και έχω πρηστεί στο δεξί μέρος στο μάγουλο. Τους παίρνω τηλέφωνο, λέω δεν αισθάνομαι καλά, αυτό και αυτό, και αυτό με βάζει σε αναμονή η γραμματέας και μου λέει σε δύο λεπτά θα σας πάρει ο γιατρός. Λέω εντάξει. Περίμενα δύο λεπτά, περίμενα δύο ώρες, ξαναπήρα τηλέφωνο. Είχανε κλείσει, δεν απαντούσε πλέον κανένας». Μάλιστα, κι άλλοι άνθρωποι νιώθουν πως εξαπατήθηκαν είτε οι ίδιοι είτε συγγενείς τους. «Είδε μια προσφορά σε διαφήμιση στο Instagram, πήρε τηλέφωνο για να ρωτήσει για την συγκεκριμένη υπηρεσία και της είπαν ότι είναι 12 συνεδρίες full body, δηλαδή 6 με 6 επαναληπτικές, 199 ευρώ. Το συμβόλαιο έγραφε τα ίδια, 12 συνεδρίες full body. Μετά πήγε εκεί η αδελφή μου και κατευθείαν μπήκε σε ένα γραφειάκι με κάποια υπεύθυνη εκεί πέρα και της είπε ότι είναι μία συνεδρία συν μία επαναληπτική σε 6 περιοχές. Λέει η αδελφή μου: ‘εγώ δε συμφώνησα με κάτι τέτοιο’. Μετά η αδελφή μου έφυγε έξαλλη, χωρίς να κάνει το ραντεβού της, την συνεδρία», αναφέρει μία άλλη καταγγέλουσα.

Και στα κοινωνικά δίκτυα το τσουνάμι των καταγγελιών δεν έχει τέλος. «Κλέβουν χρήματα. Απάτη και άθλια συμπεριφορά. Πηγαίνω ένα χρόνο οι τρίχες δεν μειώθηκαν καθόλου. Αναμονή στην καλύτερα ένα τέταρτο στην χειρότερη 1.30 ώρα. Ψεύτικα και δήθεν χαμόγελα που σε πιέζουν να κλείσεις πακέτα. Κανένα αποτέλεσμα. Κρίμα τα λεφτά που προπλήρωσα κι εγώ και όλοι. Εγώ έκλεισα στην ..., τώρα ούτε το όνομα δεν έχουν στην google», αναφέρει μία καταγγελία. «Πλέον ονομάζεται ... και δυστυχώς την πάτησα. Έκανα Botox και υαλουρονικό και όπως αποδείχθηκε τα προϊόντα που χρησιμοποιούν δεν είναι αυθεντικά. Έπαθα ζημιά στο πρόσωπο και δυστυχώς ακόμα διαφημίζονται και προωθούνται από γνωστούς influencers. Μακριά».

Την ίδια ώρα, αίσθηση δημιουργεί η πληροφορία πως στο εν λόγω ινστιτούτο έχει επιβληθεί και μεγάλο πρόστιμο στο πρόσφατο παρελθόν. Οι γιατροί είναι σε απόγνωση βλέποντας να επικρατεί πλήρης ασυδοσία σε έναν ευαίσθητο χώρο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των botox, που κάποια κέντρα, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, παρέχουν σε τιμές κάτω του κόστους. Πολλοί άνθρωποι που τα εμπιστεύτηκαν ανακάλυψαν εκ των υστέρων πως απλά τους έκαναν μία ένεση με φυσιολογικό ορό. Γιατροί θα πουν πως όσοι δεν έπαθαν κάποια βλάβη θα πρέπει να μακαρίζουν την τύχη τους. Σε έναν χώρο που μοιάζει να είναι ανεξέλεγκτος όλα είναι πιθανά. Γιατροί θα καταγγείλουν πως κάποια κέντρα επικαλούνται ακόμα και μαϊμού συνεργασίες με καταξιωμένους επιστήμονες, απλά για να πείσουν τον κόσμο να τους εμπιστευτεί.