Μενού
topalos
Βασίλης Τόπαλος | @v.topalos/instagram
  • Α-
  • Α+

Mέσα από νέες αλλά και συμπληρωματικές καταθέσεις που αναμένεται να πάρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τις επόμενες ημέρες από όσους ήταν στο γυμναστήριο την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο 16χρονος πυγμάχος Βασίλης Τόπαλος αλλά και από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα εξακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του. Ειδικότερα με ενδιαφέρον αναμένουν οι αστυνομικοί το πόρισμα του ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί εάν οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι του 16χρονου Βασίλη δικαιολογείται από την πτώση μέσα στο μπάνιο ή όχι. Αθλητές της πυγμαχίας δηλώνουν σοκαρισμένοι ζητώντας να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες. 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το STAR χθες βρέθηκε στα γραφεία της υπηρεσίας της ΕΛΑΣ για την Αντιμετώπιση της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στον Ταύρο, Νίκος Γιδάκος. Οι αστυνομικοί αναζητούν απάντηση στο ερώτημα τι προηγήθηκε πριν την κατάρρευση του αθλητή. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του κατάθεση στην Ασφάλεια, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου είχε δηλώσεις ποιοι και πόσοι ήταν παρόντες στο γυμναστήριο εκείνη τη μοιραία μέρα, που έχασε τη ζωή του ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης. Μετά και την κατάθεση του ακολούθησε ένα μπαράζ καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες, αθλητές που βρίσκονταν μαζί με τον Βασίλη Τόπαλο στο ρινγκ, αλλά και από μέλη της οικογένειάς του.

Ο άτυχος αθλητής που είχε βάλει στόχο για πολλές ακόμα διακρίσεις στην πυγμαχία καθώς ήταν ήδη πρωταθλητής στις 16 Δεκεμβρίου ένιωσε μια αδιαθεσία και πήγε στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου όπου προπονούνταν και έχασε τις αισθήσεις του.  Ο πρώην πρωταθλητής και προπονητής πυγμαχίας Γιάννης Αϊδινιώτης μιλώντας στο Mega τόνισε ότι ο ταλαντούχος αθλητής μετά τους πανευρωπαϊκούς του Σεπτεμβρίου δεν θα έπρεπε να γυμνάζεται εντατικά και δεν θα έπρεπε να πηγαίνει σε οποιοδήποτε γυμναστήριο χωρίς τον προπονητή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά «εγώ αν ήμουν προπονητής του θα τον έστελνα διακοπές ένα μήνα, ούτε από γυμναστήριο να περνάει απέξω. Αφού βέβαια έκανε όλες τις εξετάσεις ιατρικές μετά από τέτοια καταπόνηση. Να βγάλεις έναν πρωταθλητή Ευρώπης που δεν έχεις βγάλει ποτέ και δεν τον φυλάς σαν κόρη οφθαλμού;». Μάλιστα έκανε λόγο και για έγκλημα, εάν αποδειχτεί ότι ο νεαρός αθλητής συμμετείχε σε αγώνα προσομοίωσης το μοιραίο πρωινό. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της πυγμαχίας Αρτούρ Μικαελιάν μιλώντας στο protothema.gr υποστήριξε ότι είχε ζητήσει από τον 16χρονο και τους άλλους αθλητής της Εθνικής την 1η Δεκεμβρίου να μην κάνουν έντονες δραστηριότητες ως την Πρωτοχρονιά ενώ τους είχε ενημερώσει και για τη διακοπή των αγώνων σπάρινγκ. Ανέφερε ακόμη ότι η οδηγία του ήταν: «Πάτε χαλαρά και δεν χτυπιέστε», ενώ επανέλαβε ότι δεν έπρεπε να βάλουν τον 16χρονο να κάνει
σπάρινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας, έχει ζητήσει από τον αθλητικό εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου του 16χρονου.