Μενού
astynomia - peripoliko
Περιπολικό Αστυνομίας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε το βράδυ της Δευτέρας (17/1) η παρουσία μίας ομάδας περίπου 50 ατόμων έξω από τις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη, η οποία και φώναζε συνθήματα υποστήριξης κρατουμένων. Το περιστατικό, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival, σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και αμέσως βρέθηκαν στο σημείο αστυνομικοί, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι νεαροί κινήθηκαν μαζικά και προς τη Διεύθυνση Μεταγωγών, η οποία και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις φυλακές και φώναξαν εκ νέου συνθήματα. Από τον έλεγχο των ατόμων από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης διαπιστώθηκε πως είναι οπαδοί της ομάδας του ΠΑΟΚ, οι οποίοι και ήθελαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονίας του 19χρονου στις 23 Ιανουαρίου

Διεκόπη για τις 23 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Oι δικηγόροι των κατηγορουμένων υπέβαλαν αιτήματα διακοπής της δίκης για άλλη δικάσιμο, αναφέροντας ότι κυρίως δικάζουν σε άλλα δικαστήρια. Εκτός από την επόμενη δικάσιμο, κατά την οποία θα γίνει η κλήρωση των ενόρκων, η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων έως τον προσεχή Μάρτιο.


Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης. Οι δώδεκα κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα) εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.