Μενού

Ηλίας Κασιδιάρης: Απέλαση μεταναστών, οπλοκατοχή και απελευθέρωση κανόνων εμπλοκής

ilias-kasidiaris-ekloges
Ηλίας Κασιδιάρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να επιτευχθεί ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο «μπλόκο» καθόδου στις επερχόμενες εκλογές του κόμματος του κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη. Μετά την αποχώρηση του από τη Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2020 ο πρώην βουλευτής του ναζιστικού πολιτικού φορέα, για τον οποίο η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση, ίδρυσε το «Εθνικό Κόμμα Ελληνες». Εκτοτε, ο Ηλίας Κασιδιάρης, παρότι εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συνεχίζει απρόσκοπτα την πολιτική δράση του από τη φυλακή με συνεχείς παρεμβάσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος του. 

Κασιδιάρης
Ηλίας Κασιδιάρης στην εποχή της Χρυσής Αυγής | Eurokinissi

Εάν υπάρχει κάτι, που προκαλεί ενδιαφέρον στο καταστατικό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, είναι η προσπάθεια αποκήρυξης της βίας. «Το "Εθνικό Κόμμα Ελληνες" καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και εάν προέρχεται, αντιτίθεται σε κάθε είδους αρνητική διάκριση και μισαλλοδοξία, και υπερασπίζεται με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αγωνίζεται για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την ελεύθερη έκφραση, και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας σε μία κοινωνία που σέβεται τις δημοκρατικές αξίες και την ελευθερία του ανθρώπου». Αυτές οι δύο φράσεις πλαισιώνουν τις 10 βασικές προγραμματικές θέσεις του κόμματος. 

Ηλίας Κασιδιάρης
Ηλίας Κασιδιάρης όταν ξεκινούσε τις δικαστικές περιπέτειες | Eurokinissi

Μια προσεκτική ματιά όμως σε συγκεκριμένους τομείς του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος είναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος τις ομοιότητες με την κυβερνητική ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, κεντρική θέση στο κυβερνητικό πρόγραμμα των «Ελλήνων» έχει το κεφάλαιο, «Λαθρομετανάστευση», με το κόμμα να  προβάλλει ότι διαθέτει «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την απαλλαγή της Ελλάδας από τον μείζονα κίνδυνο» και «την πάταξη της πλέον επικίνδυνης πληγής για την Πατρίδα μας». Μάλιστα, εάν δε ληφθούν άμεσα τα προτεινόμενα μέτρα τότε «σε διάστημα ελαχίστων δεκαετιών:

  • Οι Ελληνες θα είμαστε μειοψηφία στην πατρίδα μας
  • Ολόκληρες συνοικίες, χωριά, ακόμα και πόλεις θα γίνουν γκέτο αλλοδαπών
  • Ο κοινωνικός ιστός θα διαρραγεί πλήρως και η εισαγόμενη εγκληματικότητα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο
  • Η ισλαμοποίηση θα καταστρέψει τη θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα. 

Με απλά λόγια, οι εικόνες που βλέπουμε σήμερα σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, σε λίγα χρόνια θα έχουν επιβληθεί πλήρως και στην ελληνική κοινωνία. Το Λονδίνο με τον Πακιστανό δήμαρχο. Το Παρίσι με τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τον επιβλητικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Το Βερολίνο, όπου κατοικούν περισσότεροι Τούρκοι, απ' όσους συναντάς στις μεγαλουπόλεις της Τουρκίας. Η Ελλάς θα αντιμετωπίσει ακόμα πιο οξύ και τρομερό κίνδυνο, καθώς πλήττεται ταυτόχρονα από το πρόβλημα της υπογεννητικότητας…Απέναντι στον οργανωμένο εποικισμό της χώρας από αλλοδαπούς, οι ΕΛΛΗΝΕΣ διαθέτουν πλήρες πρόγραμμα για να παραμείνει η Πατρίδα μας Ελληνική και να απαλλαγεί οριστικά από τον δούρειο ίππο της παράνομης μετανάστευσης».

Νεολαία Ελληνες

Μετά από σειρά ενεργειών στα σύνορα της χώρας και «αφού κλείσουν τα σύνορα και απαλλαγούμε από παράνομες δραστηριότητες εκ μέρους ΜΚΟ, η καταστολή της λαθρομετανάστευσης θα ολοκληρωθεί με την εφαρμογή του νόμου περί απελάσεως των παράνομων αλλοδαπών, που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Θα εφαρμοστεί Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο με αντίστροφη Διακλαδικότητα, στο οποίο θα παίξει καίριο ρόλο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών». 

Στο ίδιο πεδίο εντάσσεται και η πάταξη «της ασυδοσίας των ‘μαύρων’ μεροκάματων» των αλλοδαπών. «Ως γνωστόν, η ραγδαία αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών εργαζομένων οδήγησε σε τεράστιες μειώσεις τα ημερομίσθια των Ελλήνων και είχε αρνητικό αντίκτυπο στα εργασιακά δικαιώματα εν γένει. Η μαύρη εργασία αποτελεί καθεστώς σε όλα τα επαγγέλματα που εμπλέκονται αλλοδαποί. Μονίμως αναπαράγεται το λανθασμένο στερεότυπο: ‘οι Ελληνες δεν θέλουν να εργαστούν με μισθό Πακιστανού, γι' αυτό κάνουν τις δουλειές αλλοδαποί’. Φυσικά, ο μισθός Πακιστανού δεν αποτελεί ρατσιστική έκφραση. Με τα χρήματα, που κερδίζουν οι Πακιστανοί στην Ελλάδα οι οικογένειές τους ζουν μια άνετη ζωή στο Πακιστάν». 

Νεολαία Ελληνες

«Πρώτο μέτρο η απέλαση όλων των λαθρομεταναστών»

Στο μεταξύ, με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» θα αντιμετωπιστούν, βάσει του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, και τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας. «Μόνο η αυστηροποίηση των μέτρων καταστολής θα εκμηδενίσει τη βαριά εγκληματικότητα, που σε πολύ μεγάλο ποσοστό προέρχεται από αλλοδαπούς. Υπό το υπάρχον καθεστώς χιλιάδες εγκληματίες λαθρομετανάστες εισέρχονται και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας, χωρίς κανέναν έλεγχο στο ποινικό τους παρελθόν, ούτε καν εις ό,τι αφορά την εξακρίβωση των πραγματικών στοιχείων τους». 

Στο πλαίσιο αυτό, «πρώτο μέτρο που θα ληφθεί και θα εκτονώσει αυτή την πρωτοφανή κατάσταση είναι η ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Ετσι θα εξομαλυνθεί άμεσα η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας και θα ανακουφιστούν οι περιοχές, που πλήττονται από αυτή την τρομακτική κοινωνική πληγή. Εν συνεχεία, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα μέτρα καταστολής της βαριάς εγκληματικότητας, που θα έχουν ως βάση το αμερικανικό σύστημα για την οπλοκατοχή, το άβατο της οικίας των πολιτών και το δικαίωμα χρήσης των όπλων από πολίτες και αστυνομικούς».

Οπλοκατοχή

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα τροποποιηθεί «το νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή από Ελληνες πολίτες με βάση τα αμερικανικά πρότυπα. Η νόμιμη οπλοκατοχή θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων έναντι της απειλής της εγκληματικότητας και θα περιορίσει την ασυδοσία των κακοποιών, που σήμερα αποτελούν μάστιγα για τις οικίες και τα καταστήματα ή τις επιχειρήσεις των νομοταγών πολιτών».

Ηλίας Κασιδιάρης

Επιπρόσθετα, θα απελευθερωθούν οι κανόνες εμπλοκής για την Ελληνική Αστυνομία. «Ο Ελληνας αστυνομικός θα έχει δικαίωμα να κάνει χρήση του ατομικού οπλισμού του όταν αντιμετωπίζει ένοπλους εγκληματίες. Αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους κανόνες εμπλοκής…Τέλος στη φοβική νοοτροπία που εντέχνως καλλιεργήθηκε στα σώματα ασφαλείας».

Στο στόχαστρο και οι Ρομά

Στο στόχαστρο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη εκτός από τους αλλοδαπούς μπαίνουν και οι Ρομά. «Σε ολόκληρη τη χώρα δρουν εντελώς ανεξέλεγκτα εγκληματικές ομάδες, με έδρα τους γνωστούς καταυλισμούς εγκληματικότητας, που αποτελούν άβατο για τις αστυνομικές αρχές, όποιο κόμμα και αν κυβερνά τη χώρα. Το φαινόμενο αυτό θα κατασταλεί άμεσα μέσω της δημιουργίας ειδικών αστυνομικών ομάδων, στα πρότυπα δράσης των ειδικών δυνάμεων χωροφυλακής της Βραζιλίας, που πάταξαν τη βαριά εγκληματικότητα σε αναλόγου τύπου γκέτο (φαβέλες).

Νεολαία Ελληνες
Νεολαία Ελληνες

Η ψηφοθηρία των κομμάτων του πολιτικού συστήματος έναντι συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (Ρομά, κλπ.) γέννησε την ασυδοσία. Σήμερα, πολλές περιοχές της Ελλάδος δεινοπαθούν από τα άβατα και τους καταυλισμούς εγκληματικότητας, που σχετίζονται με εμπορία ναρκωτικών, κλοπές κλπ. Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί άμεσα με την εφαρμογή ειδικού σχεδίου καταστολής από ειδικές μονάδες με πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό και με τη βούληση να επιβληθεί η νομιμότητα άμεσα και αποτελεσματικά». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.