Μενού
astynomia
Αστυνομική επιχείρηση στο Κολλέγιο Αθηνών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανοιχτή και υπό διερεύνηση παραμένει η υπόθεση του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς δύο άτομα με μαχαίρι φέρεται να είχαν εισβάλει στο προαύλιο. Αυτό σημειώνει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, τονίζοντας ότι η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση.

«Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση κινητοποίηση και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα πρωτόκολλα», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Πρώτος στόχος ήταν να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών. Από την άμεση διερεύνηση της Αστυνομίας, δεν εντοπίστηκε κάποιος. Ωστόσο, η υπόθεση είναι ανοιχτή και διερευνάται», διευκρίνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε για εισβολή δύο ατόμων που κρατούσαν μαχαίρι στο χώρο του Κολλεγίου Αθηνών. Τις Αρχές ενημέρωσε με τηλεφώνημά του ένας υπάλληλος ασφαλείας του ιδρύματος. Επιτόπου μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες απέκλεισαν τον χώρο και προχώρησαν σε έρευνες, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάποιο μαχαίρι ή ύποπτο άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εκπομπή «Live News» του Mega, πραγματοποιήθηκε τηλεφώνημα από υπάλληλο του Κολλεγίου, ο οποίος κάλεσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε την Άμεση Δράση. Ο υπάλληλος προσήχθη και έδωσε κατάθεση για το τι ακριβώς είδε και ποιοι τον ενημέρωσαν για το περιστατικό. Από το Κολλέγιο Αθηνών τηρήθηκε το πρωτόκολλο, οι εκπαιδευτικοί κινήθηκαν αστραπιαία και οι μαθητές παρέμειναν στις τάξεις τους. Στο Κολλέγιο έσπευσαν παράλληλα και γονείς μαθητών που ανησυχούσαν για τα παιδιά τους.

Στο σημείο έσπευσαν εκτός από την Άμεση Δράση και την ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργοί. Οι αστυνομικοί προσπαθούν πλέον να διαπιστώσουν και με κάμερες από γύρω δρόμους, αλλά και από το σχολείο, αν όντως μπήκαν εξωσχολικοί μέσα στο τεράστιο κτηριακό συγκρότημα, το οποίο καλύπτει έκταση περίπου τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για φάρσα των μαθητών που να ξέφυγε.

Η ενημέρωση του διευθυντή του Κολλεγίου Αθηνών σε γονείς και μαθητές

Οι υπεύθυνοι του σχολείου ενημέρωσαν άμεσα τους γονείς και τους μαθητές για το περιστατικό. Ενδεικτικά, οι γονείς έλαβαν μήνυμα από τον διευθυντή και πρόεδρο του Κολλεγίου Αθηνών, καθηγητή Κώστα Συνολάκη, που ανέφερε: 

«Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.
Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

Κατά τη διάρκεια των ερευνών ο διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών είχε απευθύνει μήνυμα προς τους μαθητές με το οποίο ενημέρωνε για την έρευνα της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αγαπητά μας παιδιά, Πριν από λίγο, ενημερωθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και την Αστυνομία. Θέλουμε την υπομονή και τη βοήθειά σας για να κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας είναι ασφαλείς και περιμένουμε τις οδηγίες της Αστυνομίας για να επιτρέψουμε την ομαλή κυκλοφορία όλων μας στο campus».