Μενού
mpalkoni
Η επιχείρηση απομάκρυνσης του μπαλκονιού | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έπειτα από τέσσερις μέρες που αιωρούνταν στον αέρα, το... περιβόητο μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Λ. Συγγρού στο ύψος της Νέας Σμύρνης, απομακρύνθηκε προς ανακούφιση των περίοικων. Ένα γερανοφόρο μηχάνημα μετέβη το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο και αφού πρώτα οι εργάτες έκαναν όλες τις απαραίτητες εργασίες και το ασφάλισαν προκειμένου να μην πέσει κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το απομάκρυνε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, Κώστας Σπηλιόπουλος, μίλησε για κακοτεχνία στο ξενοδοχείο, που είναι κατασκευής του 1972. «Ξημερώματα του Σαββάτου άκουσε θόρυβο ο νυχτερινός της βάρδιας βγήκε έξω και είδε το μπαλκόνι κρεμασμένο. Οι ενέργειες της εταιρείας ήταν άμεσες. Ειδοποίησε την Πυροσβεστική που ήρθε σε πέντε λεπτά. Δεν υπήρχε ένοικος μέσα. Η Πυροσβεστική έκοψε το ρεύμα, απέκλεισε το χώρο, έβαλε τις κορδέλες, ειδοποίησε την Αστυνομία και την Πολεοδομία» είπε και αστειευόμενος πρόσθεσε: «Γιατί θαυμάζετε τον Πύργο της Πίζας και δεν θαυμάζετε το μπαλκόνι; Ατραξιόν έχουν στην Ιταλία ατραξιόν έχουμε και εμείς»!

Για τους λόγους που συνέβη αυτό το ατύχημα, ο κ. Σπηλιόπουλος είπε: «Τα μπαλκόνια είναι στενά και έχουμε πάνω τον εξοπλισμό των air condition, η Συγγρού είναι ανυπόφορη δεν μπορεί να βγει κανείς έξω, ούτε παράθυρο δεν ανοίγουν. Είναι κατασκευή του 1972. Δεν είναι φορετό το μπαλκόνι. Ο εργολάβος που είχε βάλει τα σίδερα αντί να τα βάλει στο 50 % και πάνω του μπαλκονιού τα έβαλε κάτω κάτω με αποτέλεσμα να σπάσει το τσιμέντο. Τώρα το κρατούν μόνο τα σίδερα που είχε βάλει χαμηλά. Είναι κακοτεχνία».