Μενού
kakoakeiaia
Κακοκαιρία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του παλαιού ιππόδρομου στο ρεύμα προς Πειραιά. Νωρίτερα το απόγευμα αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Όσον αφορά την Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πιο αναλυτικά, στη δυτική Ελλάδα στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Πελοπόννησο, όπως στην Ηλία και τη Μεσσηνία, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία θα σημειωθούν καταιγίδες, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Επιπλέον, η κακοκαιρία θα επηρεάσει την ανατολική νησιωτική χώρα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Το Σαββατοκύριακο δύο θα είναι τα στοιχεία του καιρού: βορειάδες και κρύο.

 

Ο καιρός την Παρασκευή

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

3. Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες