Μενού

CNN Turk: O Μητσοτάκης μας ειρωνεύεται και μας βάζει στο στόχαστρό του

erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Getty
  • Α-
  • Α+

Τα τουρκικά ΜΜΕ κοιμούνται και ξυπνούν με τον καημό να μην ενισχυθεί περαιτέρω η άμυνα της Ελλάδας, με το CNN Turk να κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τα Rafale, τα F-16 Viper και τα F-35, ενώ συνεχίζουν να βλέπουν φαντάσματα, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βάζει στο στόχαστρο την χώρα τους.

«Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά έβαλε στο στόχαστρο του την Τουρκία και έκανε αναφορά στις συνομιλίες Τουρκίας-HΠΑ για τα F-16. Τι είπε ο Μητσοτάκης; Οταν εκείνοι προσπαθούν για τις πιθανότητες συνεχίζεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μαχητικών της Ελλάδας και δήθεν μας ειρωνεύτηκε. Ο Μητσοτάκης τόνισε πως μέχρι το τέλος του 2024 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα 24 γαλλικά μαχητικά Rafale και ανακοίνωσε πως τώρα σειρά έχει η αγορά των 20 F-35. Επίσης ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα επόμενα 4 χρόνια η Ελλάδα σχεδιάζει να δαπανήσει 10 με 14 δισ. ευρώ. 83 μαχητικά F-16  της Ελλάδας θα εκσυγχρονιστούν σε επίπεδο Block 70 Viper. Το κόστος της συμφωνίας που υπογράφηκε το 2017 φτάνει τα 2 δισ. ευρώ» αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Μανώλης Κωστίδης του ΣΚΑΪ.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει ο Κωστίδης, στην Τουρκία επικρατεί αναβρασμός αναφορικά με τα αρνητικά δημοσιεύματα που υπάρχουν κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αρχικά ο «Economist» και χθες το «Stern» παρουσιάζουν έναν αυταρχικό Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «νταή», «δικτάκτορα» και «εμπρηστή».