Μενού
agrotes-mploko
Κινητοποιήσεις αγροτών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, οι αγρότες στη Θεσσαλία καθώς έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα με τη συμμετοχή Αγροτικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, αποφασίστηκε στις 12 το μεσημέρι να πραγματοποιηθεί μπλόκο στον κυκλικό κόμβο της Καρδίτσας. Στη σύσκεψη συγκεντρώθηκαν από όλη τη Θεσσαλία και τη Βοιωτία σύλλογοι αγροτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα. Οι εκπρόσωποι των αγροτών αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, που τους αναγκάζουν να βγουν ξανά στους δρόμους.

Ο πρόεδρος του ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, μίλησε στο MEGA, για τα αιτήματα των αγροτών. «Είναι η εθνική οδός Καρδίτσας – Λάρισας και η παλιά εθνική Καρδίτσας – Αθηνών, εκεί έχουμε αποφασίσει να βγούμε, με τη συμπαράσταση και των συναδέλφων από τα Τρίκαλα και αύριο θα έχουμε και από τη Λάρισα στήριξη. Δεν ξεκινούν οι κινητοποιήσεις, συνεχίζουν απλά έφτασε ο «κόμπος στο χτένι». Το κόστος παραγωγής είναι πάρα πολύ υψηλό, σε πολλά προϊόντα η τιμή δε καλύπτει το κόστος παραγωγής», είπε αρχικά.

«Περιμένουμε όλοι ένα νέο κύμα ακρίβειας, το πετρέλαιο έχει ακριβύνει. Διεκδικούμε επιδότηση στο πετρέλαιο και φθηνότερο ρεύμα. Τα λιπάσματα επίσης είναι ένα πρόβλημα, αγοράζαμε ένα τσουβάλι 20 ευρώ, πλέον το αγοράζουμε 40-50 ευρώ. Είμαστε λιγότεροι φέτος, γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται μας διώχνουν από το επάγγελμα», συμπλήρωσε ο κ. Τζέλλας.