Μενού
diki-hrysi_aygi
Δίκη Χρυσής Αυγής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεν εντοπίστηκε από τις αστυνομικές Αρχές η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, για την οποία είχε διαταχθεί σήμερα, Παρασκευή (3/2) η βίαιη προσαγωγή της προκειμένου να καταθέσει για όσα έζησε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου ανέγνωσε έγγραφο με το οποίο η Αστυνομία γνωστοποίησε στο δικαστήριο πως δεν εντόπισε τη σύντροφο του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ η μάρτυρας αναζητήθηκε σε επαρχιακή πόλη σε σπίτι συγγενικού προσώπου της αλλά δεν ανευρέθη ενώ αναζητήθηκε και στην Αττική αλλά επίσης δεν εντοπίστηκε. Ο μη εντοπισμός της συντρόφου του δολοφονηθέντος μουσικού από τις αστυνομικές Αρχές προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου που επισήμανε ότι πρόκειται για «θέμα ουσίας» μιλώντας για «εμπαιγμό». Υπενθυμίζεται πως η μάρτυρας που είχε στην αγκαλιά της τον Παύλο Φύσσα όταν έφυγε από τη ζωή, μαχαιρωμένος από τον Γιώργο Ρουπακιά, δεν είχε εμφανιστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και δεν είχε αναζητηθεί, ώστε να δώσει κατάθεση στη δίκη.

Στο παρόν δικαστήριο και μετά από αίτημα της υπεράσπισης, με το οποίο συντάχθηκε και η πλευρά των θυμάτων, κρίθηκε ότι η μάρτυρας πρέπει να καταθέσει για τη νύχτα της 17ης προς 18ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο μουσικός έπεσε νεκρός κυκλωμένος, σύμφωνα με την κατηγορία, από μέλη «τάγματος εφόδου» της Χρυσής Αυγής. Η γυναίκα αναζητήθηκε με εντολή του δικαστηρίου και εντοπίστηκε σε επαρχιακή πόλη που πλέον κατοικεί, όπου και της επιδόθηκε κλήση. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα και έτσι το δικαστήριο είχε εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγής της το οποίο είχε οριστεί να εκτελεστεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Ωστόσο, η μάρτυρας δεν εντοπίστηκε. Από εδώ και στο εξής, το πιθανότερο σενάριο είναι το δικαστήριο να της επιβάλει πρόστιμο για λιπομαρτυρία το οποίο κυμαίνεται από 200 έως 500 ευρώ.