Μενού
kakokairia - mparmpara
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καιρός: Στις 6 αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα σχολεία, τα καταστήματα, αλλά και τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετά από σύσκεψη που θα έχουν οι δήμαρχοι με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, που πλήττει με χιόνια μερίδα της χώρας. Παρόλο που υπάρχει μία «καιρική ανάπαυλα», νέες χιονοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στα βόρεια του νομού, για τον οποίο έχουν ληφθεί και κάποιες αποφάσεις για τα σχολεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha και της εκπομπής «TLive», υπάρχει πρόταση για την Πολιτική Προστασία σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολείων, να παραμείνουν κλειστά αυτά που βρίσκονται στα βόρεια προάστια, το κομμάτι, δηλαδή, που επλήγη περισσότερο στην Αττική. Στις υπόλοιπες περιοχές του νομού και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια αναμένεται να ανοίξουν.

Αντίστοιχα, σχετικά με τη λειτουργία της Εθνικής Οδού, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως κλείσει η Αθηνών - Θεσσαλονίκης στις 10 το βράδυ για τα φορτηγά. Παράλληλα, σχετικά με τα καταστήματα, αλλά και τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα υπάρξει εκ νέου σύσταση, ακόμα και στις περιοχές που δεν υπάρχουν προβλήματα, να γίνεται η προσέλευση των υπαλλήλων μετά τις 10 το πρωί.

Πώς θα διαμορφωθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, αυτήν την ώρα επικρατεί μία καιρική ανάπαυλα, καθώς δεν υπάρχουν φαινόμενα που να ανησυχούν τις Αρχές. Ωστόσο, από το απόγευμα και μέχρι το βράδυ, κάποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο από κάποιες άλλες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα προβλήματα. Συγκεκριμένα, στην Αττική θα παρατηρηθούν έντονες χιονοπτώσεις από την περιοχή του Μαρουσίου και βορειότερα, περιοχές δηλαδή που επλήγησαν και τις προηγούμενες ημέρες.

Οι έντονες χιονοπτώσεις και συνεπώς χιονοστρώσεις, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, αναμένεται να παρατηρηθούν από τις 8 το απόγευμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκτός από την Αττική και σε ό,τι αφορά στην Επικράτεια, έντονα φαινόμενα θα υπάρξουν στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Μαγνησία, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, αλλά και στα ημιορεινά της Κρήτης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όσοι μένουν στο κέντρο της Αθήνας και νότια δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με τα χιόνια, άλλα όσοι μένουν στα βόρεια προάστια θέλει προσεκτική οδήγηση, γιατί δε θα κλείσουν δρόμοι. «Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες», ανέφερε ο μετεωρολόγος.