Μενού
dolofonoi-kampanos
Οι δολοφόνοι του Αλκη Καμπανού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ενας άγνωστος διάλογος μεταξύ των δραστών της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού ήρθε στο προσκήνιο στην εκδίκαση της υπόθεσης στο ΜΟΔ Θεσσαλονίκης. Οπως αποκάλυψε αυτόπτης μάρτυρας και θύμα των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Χαριλάου, όταν η παρέα του Αλκη απάντησε στο ερώτημα «τι ομάδα είστε», κάποιος εκ των κατηγορούμενων φέρεται να είπε «δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε», ενώ, στη συνέχεια, κάποιος συγκατηγορούμενός του ανέφερε τη φράση «στα αρχ... μας, πάμε».

Τον διάλογο αυτό ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο 6ος κατά σειρά στον κατάλογο, τον είχε μεταφέρει και στους αστυνομικούς, όταν έδωσε την πρώτη κατάθεσή του τρεις ώρες μετά το φονικό, ενώ είναι ο μοναδικός από τους παθόντες που κατέθεσαν κάτι τέτοιο. Απαντώντας δε, σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ο ίδιος μάρτυρας σημείωσε ότι οι δράστες «δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν, αλλά σίγουρα ήθελαν να προκαλέσουν κακό».

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης, ο 20χρονος φοιτητής είπε: «Αντιλήφθηκα 5-6 άτομα να έρχονται προς τα πάνω μας. Είδα να κρατούν μαχαίρι και λοστό. Κατάλαβα ότι κάτι πάει να γίνει. Με έπιασε ένας και μου έδωσε κάποιες μπουνιές, αλλά καλύφθηκα με τα χέρια. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα με άφησε, δεν ξέρω γιατί, και κατάφερα να φύγω πηγαίνοντας προς την οδό Πλαστήρα».

Οπως σημείωσε, έμαθε στο νοσοκομείο για τον θάνατο του Αλκη, καθώς μέχρι τότε πίστευε ότι είχε ξεφύγει. Με την κατάθεσή του ολοκληρώθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία (προηγήθηκε η κατάθεση ενός ακόμη φίλου του Αλκη μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν από την άγρια επίθεση) ενώ η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη (9/2) με την εξέταση μαρτύρων- αστυνομικών.