Μενού
  • Α-
  • Α+

Κλειστά τα σχολεία, αλλά όχι σε όλη την Αττική λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα. Αυτό επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στο Mega. Αναλυτικά, εξήγησε: «Τα σχολεία για προληπτικούς λόγους θα είναι κλειστά στο Βορειο Τομέα Αθηνών, στη νοτιοανατολική Αττική εκτός από Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη και το Λαύριο. Σε όλο τον κεντρικό τομέα θα είναι ανοιχτά τα σχολεία. Ακόμα, όσον αφορά τον Πειραιά, όλα θα είναι ανοιχτά εκτός από το Πέραμα και κάποια σχολεία στο Κερατσίνι και τον Κορυδαλλό. 

Πώς θα διαμορφωθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, αυτήν την ώρα επικρατεί μία καιρική ανάπαυλα, καθώς δεν υπάρχουν φαινόμενα που να ανησυχούν τις Αρχές. Ωστόσο, από το απόγευμα και μέχρι το βράδυ, κάποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο από κάποιες άλλες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα προβλήματα. Συγκεκριμένα, στην Αττική θα παρατηρηθούν έντονες χιονοπτώσεις από την περιοχή του Μαρουσίου και βορειότερα, περιοχές δηλαδή που επλήγησαν και τις προηγούμενες ημέρες.

Οι έντονες χιονοπτώσεις και συνεπώς χιονοστρώσεις, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, αναμένεται να παρατηρηθούν από τις 8 το απόγευμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκτός από την Αττική και σε ό,τι αφορά στην Επικράτεια, έντονα φαινόμενα θα υπάρξουν στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Μαγνησία, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, αλλά και στα ημιορεινά της Κρήτης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όσοι μένουν στο κέντρο της Αθήνας και νότια δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με τα χιόνια, άλλα όσοι μένουν στα βόρεια προάστια θέλει προσεκτική οδήγηση, γιατί δε θα κλείσουν δρόμοι. «Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες», ανέφερε ο μετεωρολόγος.