Μενού
kakokairia-barbara
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνέχεια στην κακοκαιρία Μπάρμπαρα αναμένεται μέχρι και την Πέμπτη, ωστόσο τα φαινόμενα θα έχουν εντάσεις και εξάρσεις. Αυτό υποστήριξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο δελτίο καιρού του OPEN, τονίζοντας πως θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση τα επόμενα δύο 24ωρα, αν και φαίνεται πως τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας. Συγκεγκριμένα, ο μετεωρολόγος του OPEN υποστήριξε ότι το χιόνι θα συνεχιστεί στην Ανατολική και Νότια Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης.

Για την Αττική τόνισε πως θα συνεχιστούν τα φαινόμενα «ανοίγματος και κλεισίματος» του καιρού, υποστηρίζοντας πως απόψε το βράδυ θα υπάρχει έξαρση του φαινομένου, το οποίο θα επαναληφθεί από την Τετάρτη το μεσημέρι και μετά. Η βελτίωση του καιρού, σε όλη τη χώρα, αναμένεται από το απόγευμα της Πέμπτης και μετά.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα η ΕΜΥ είχε επικαιροποιήσει το έκτακτο δελτίο της αναφέροντας τα εξής: 

Για την Τρίτη

Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα. Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Για αύριο Τετάρτη

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).