Μενού
emak
ΕΜΑΚ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Και δεύτερη ομάδα στέλνει στο μέτωπο της τραγωδίας η Ελλάδα. Αεροπλάνο C-130 με προσωπικό κι εξοπλισμό με προορισμό τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές στην Τουρκία. Ηδη από χθες επιχειρεί στο Χατάι η πρώτη ελληνική αποστολή διάσωσης που έφτασε μαζί με τον Ευθύμη Λέκκα στην Αντιόχεια και έχει απεγκλωβίσει 6 ανθρώπους ζωντανούς, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι παιδιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, ενισχύεται με επιπρόσθετες δυνάμεις η ελληνική αποστολή που συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία, προς αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, αναχωρεί τις αμέσως επόμενες ώρες ομάδα με 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας Αξιωματικός - Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ. Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης