Μενού
stratos-opla
Στρατός Ξηράς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από 1η Ιανουαρίου 2024 θα τεθεί σε ισχύ νέο μισθολόγιο στις Ενοπλες Δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τον νέο χρόνο αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στα επιδόματα, οι οποίες θα μεταφραστούν ως αύξηση στους μισθούς όσων υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με το MEGA, θα αυξηθεί το επίδομα σε όσους υπηρετούν σε πλοία αποστολής και ειδικές αποστολές με κονδύλι 25 εκατομμυρίων που αφορά 10.000 ένστολους. Επίσης η αποζημίωση για νυχτερινή απασχόληση θα ανέρχεται από 2,77 ευρώ την ώρα ή 100 ευρώ τον μήνα. Επίσης οι εθελοντές μακράς θητείας και οι επαγγελματίες οπλίτες θα αποστρατεύονται με τον βαθμό του λοχαγού (αφορά περίπου 20.000 άτομα)

Ενοπλες Δυνάμεις: Ισχύον μισθολόγιο στρατιωτικών

  • Λοχίας από Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών με 3 χρόνια υπηρεσίας βασικός μικτός μισθός 985,00 ευρώ
  • Ανθυπολοχαγός από Σχολή Ευελπίδων με 3 χρόνια υπηρεσίας βασικός μικτός μισθός 1.155,00 ευρώ
  • Ανθυπολοχαγός από Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών με 14 χρόνια υπηρεσίας βασικός μικτός μισθός 1.039,00 ευρώ
  • Λοχαγός από Σχολή Ευελπίδων με 8 χρόνια υπηρεσίας βασικός μικτός μισθός 1.355,00 ευρώ.
  • Λοχαγός από Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών με 22 χρόνια υπηρεσίας βασικός μικτός μισθός 1.429,00 ευρώ
  • Συνταγματάρχης από Σχολή Ευελπίδων με 20 χρόνια υπηρεσίας βασικός μικτός μισθός 1.925,00 ευρώ

Το νέο μισθολόγιο στις Ενοπλες Δυνάμεις 

Εξειδικεύοντας τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε εχθές (7/2) μιλώντας στη Βουλή σε ότι αφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πως «προστίθενται και η αποζημίωση και στο εξειδικευμένο προσωπικό για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και καταργείται η παλιά παρακράτηση υπέρ των στρατιωτικών». Ακόμα: «Οι απόφοιτοι ακαδημιών εμπορικού ναυτικού θα μεταφέρονται αυτόματα στο πολεμικό ναυτικό για να υπηρετούν εκεί τη θητεία τους, ενώ και η εθνοφυλακή εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της με τις τάξεις της να ανοίγονται και στις γυναίκες. Σύντομα θα καταθέσουμε πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ».

«Αυτές οι παρεμβάσεις καθρεφτίζουν την επιτελική κυβερνητική αντίληψη για τους ένστολους, από την υγεία έως την οικονομική τους ανακούφιση» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Μιλώ για συγκεκριμένες και χειροπιαστές ενέργειες με στόχο τη θωράκιση των αμοιβών τους που βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα σχετικά με την αποστολή που επιτελούν. Αυτή η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη μη φορολόγηση πτητικών και άλλων επιδομάτων. Εν μέσω των πολλών κρίσεων κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας μας. Προσπαθούμε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι θα υπάρξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Eνοπλες Δυνάμεις από την 1/1/24».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA