Μενού
mpatatoydis
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ο Γιώργος Μπατατούδης. Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη δεκαετία του '00, ενώ είχε απασχολήσει και πριν από χρόνια τις Αρχές, συνελήφθη στην περιοχή της Καλλιθέας από αστυνομικούς του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας.

Στις 24 Μαρτίου 2009 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της υπεξαίρεσης 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών από την εταιρεία Ιnteractive και, θεωρούμενος ως φυγόδικος, δεν είχε από τότε το δικαίωμα να επισκεφτεί την Ελλάδα, καθώς, αν το έπραττε, θα συλλαμβανόταν άμεσα. Στις 8 Ιουνίου 2010 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Λιβύης, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσαν σε βάρος του οι δικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά αθωώθηκε από το Εφετείο.

Ο «Μπάτμαν» όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Σάββατο στον εισαγγελέα.

Το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ αναφέρει: «Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (10-2-2023) στην Καλλιθέα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 77χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών και ενός (1) μηνός, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της φορολογικής νομοθεσίας και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 77χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, προέβαινε σε απάτες κατ’ εξακολούθηση, εξέδιδε ακάλυπτες επιταγές και δεν απέδιδε έγκαιρα τους αναλογούντες φόρους και τις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές προς το ελληνικό δημόσιο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».