Μενού
mari-santal.
Μαρί Σαντάλ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από τον παραμυθένιο γάμο τους στο Λονδίνο το 1995 και τα χρόνια που η ίδια και ο σύζυγός της επέλεγαν να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα, στο σήμερα με τις επισκέψεις τους να είναι αλλεπάλληλες, τις δημόσιες εμφανίσεις τους να κεντρίζουν τα βλέμματα και τα σχέδια για αγορά ακινήτου στην Αθήνα, να προκαλούν καθημερινά συζητήσεις. Η Μαρί Σαντάλ κάνει τη δική της αναδρομή. Μέσα από το βιβλίο «Παρ’ολίγον βασίλισσα» η ίδια, ο Παύλος κι άτομα από το πολύ στενό περιβάλλον τους, μιλούν για τη δύναμη του χρήματος, τις αποφάσεις του Κωνσταντίνου πριν και μετά το δημοψήφισμα αλλά και για μια δύσκολη στιγμή στη ζωή της 55χρονης, που μέχρι πρόσφατα γνώριζαν ελάχιστοι.

«Ο Κωνσταντίνος θυσίασε τον θρόνο του για την Δημοκρατία. Εισερχόμενη σε μία βασιλική οικογένεια απέκτησα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης και διάθεση υπηρεσίας», περιγράφει στο βιβλίο της η Μαρί Σαντάλ. Ήταν τα χρόνια που ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ δεν επισκέπτονταν την Ελλάδα. Λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν η τέως βασιλική οικογένεια επέμενε ότι ζει στην εξορία.

«Είμαι προετοιμασμένη να σταθώ δίπλα στον άνδρα μου σε οποιονδήποτε μελλοντικό ρόλο»

«Είμαι προετοιμασμένη να σταθώ δίπλα στον άνδρα μου σε οποιονδήποτε μελλοντικό ρόλο. Προς το παρόν η ζωή περιορίζεται στην οικογένεια και τον επαγγελματικό τομέα. Τώρα καταλαβαίνω τι θα πει εξορία, διότι το συνδέω με την δική μου σφοδρή επιθυμία να επισκεφθώ την Ελλάδα με την Μαρία-Ολυμπία».Ήταν η εποχή που κάθε δήλωση του Κωνσταντίνου προκαλούσε αντιδράσεις.

Ο πατέρας της Μαρί Σαντάλ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη είναι ενήμερος της κατάστασης. «Ένας τραπεζίτης χαρακτηρίζει τον Μίλλερ σύγχρονο Κροίσο λέγοντας ”ό,τι πιάσει ο Μίλλερ γίνεται χρυσάφι” Ο Μπομπ Κολατσέλλο γράφει στο «Vanity Fair» ότι «με τα χρήματα που έχει ο Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλλερ μπορεί να αγοράσει το βασίλειο της Ελλάδος για την κόρη του»!», περιγράφει στην βιογραφία της η Μαρί Σαντάλ.

Για να γίνουν πιο αντιληπτά τα αμύθητα πλούτη της οικογένειας Μίλερ, αναφέρονται στο βιβλίο τα όσα έγιναν, όταν η Μαρί Σαντάλ γιόρτασε τα 21α γενέθλιά της. «Προκειμένου να γιορτάσει τα 21α γενέθλιά της, ο μπαμπάς της ξοδεύει 750.000 δολάρια για επίσημο γεύμα 130 προσκεκλημένων με βραδινό ένδυμα στο περίφημο Rainbow Room του Μανχάταν. Απόλυτα λογικό είναι για τον Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλλερ να έχουν στην διάθεσή τους οι θυγατέρες του ιδιωτικό αεροπλάνο για να τις μεταφέρει μετά τα μεσάνυχτα σαν ταξί από την Ουάσιγκτον ή από αλλού στην Νέα Υόρκη για να κοιμηθούν στο σπίτι τους».

Τα χρόνια περνούν, η τέως βασιλική οικογένεια αρχίζει να ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει την παραμικρή φιλοδοξία για αλλαγή του πολιτεύματος, παρά μόνος όπως φαίνεται για τη διατήρηση ορισμένων άτυπων τίτλων. Ποια θα ήταν, λοιπόν, η Μαρί Σαντάλ ως έκτη βασίλισσα της Ελλάδος σε σύγκριση με τις προκατόχους της; Η ίδια πάντως έχει δηλώσει ότι «πρότυπό της είναι η βασίλισσα Άννα-Μαρία».

Η στιγμή που κινδύνευσε η ζωή της Μαρί Σαντάλ

Στο βιβλίο, αποκαλύπτεται και μια δύσκολη στιγμή της Μαρί Σαντάλ τη μέρα που έφερε στον κόσμο το 4ο παιδί της. Όταν κατά τη διάρκεια της γέννας παρουσίασε κάποια στιγμή ακατάσχετη αιμορραγία. «Η ώρα περνάει. Η Μαρί-Σαντάλ χάνει σιγά-σιγά τις δυνάμεις της. Η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη. Η απειλή για την ζωή της γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αγωνία φυσικά αρχίζει να σφίγγει την καρδιά του Παύλου, καθώς ο χρόνος κυλάει βασανιστικά και δεν του αναγγέλλει κανείς την ευχάριστη είδηση που περιμένει», περιγράφεται σε απόσπασμα του βιβλίου της.

Η Μαρί Σαντάλ έφερε στον κόσμο τον Οδυσσέα Κίμωνα, απέκτησε και πέμπτο παιδί και στη συνέχεια αφοσιώθηκε στη σχεδίαση παιδικών ρούχων. «Οι γονείς δεν πρέπει να ντύνουν τα παιδιά τους με ρούχα μεγαλίστικα. Το σωστό είναι να τηρείται η παιδικότητα και να μην είναι τα παιδικά ρούχα απομιμήσεις των μεγάλων». Στο πλευρό του Παύλου και των 5 παιδιών της. Αποφασισμένη και εκείνη να επισκέπτεται στο εξής συχνότερα την Ελλάδα για να τη γνωρίσει καλύτερα.Με τα στοιχεία και τα λόγια της στο βιβλίο, να εξηγούν πως η ίδια δεν είχε ποτέ ανάγκη να γίνει βασίλισσα για να ζει σε παλάτια και ανάκτορα.

Τα υποψήφια για αγορά σπίτια από τον Παύλο

Οι περισσότεροι μεσίτες φαίνεται να προτείνουν στην οικογένεια σπίτια που βρίσκονται στην «πλάτη» της Ακρόπολης, με την τιμή τους να ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ. Είναι επίσης, γεγονός ότι τα διαθέσιμα σπίτια στην εν λόγω περιοχή είναι ελάχιστα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA