Μενού
kairos
Καιρός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τοπικές βροχές θα επιφυλάσσει ο καιρός σήμερα Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Συγκεκριμένα πυκνές νεφώσεις θα επικρατήσουν την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Λίγα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα υπάρξουν την Κυριακή στα Επτάνησα και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου. Οι νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν θα δημιουργήσουν βροχές, ασθενούς χαρακτήρα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, σε περιοχές της Θράκης και στην βόρεια Κρήτη.

Από τις απογευματινές ώρες και μετά ο καιρός θα καταστεί άστατος στις δυτικότερες περιοχές της χώρας, δηλαδή από την Μακεδονία, στην ορεινή Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στα βόρεια Επτάνησα και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Στα δυτικά της Πελοποννήσου τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια. Στις υπόλοιπες ανατολικές, ηπειρωτικές περιοχές θα υπάρξουν σποραδικές νεφώσεις.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε πολύ καλά επίπεδα, στα δυτικά θα είναι στους 20 – 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια θα είναι στους 20 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 20 – 22 και τοπικά θα φθάσει και τους 23 και στην βόρεια Κρήτη θα προσεγγίσει τους 18 – 22 βαθμούς.

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώνουν, η θερμοκρασία από 12 – 19 βαθμούς Κελσίου. Θα επικρατήσουν νοτιάδες έως και 6 – 7 μποφόρ στον Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Στην Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν παρόμοιες συνθήκες με την Αττική. Παροδικά πυκνές νεφώσεις, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 – 19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες έντασης 6 -7 μποφόρ στον Θερμαϊκό κόλπο.

Την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται τοπικές βροχές μόνο σε τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, στα βόρεια τμήματα των Επτανήσων, στα βορειότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Λίγες βροχές θα σημειωθούν και στο βορειο-ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρξει αφρικανική σκόνη, λίγες αραιές νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώσουν και η θερμοκρασία θα είναι στους 20 – 22 βαθμούς Κελσίου και νοτιάδες ως και 6 – 7 μποφόρ στα Πελάγη. Την Τρίτη θα σημειωθεί ένα «πέρασμα» βροχών από την Πελοπόννησο μέχρι και την Μακεδονία. Η θερμοκρασία από τους 18 – 26 βαθμούς Κελσίου και θα επικρατήσουν νοτιάδες έως 3 -4 μποφόρ.