Καθαρά Δευτέρα σήμερα και τα σαρακοστιανά εδέσματα έχουν την τιμητική τους όπως και η πατροπαράδοτη λαγάνα. Με αυτό στο μυαλό ένας φούρνος στα Χανιά, το πήγε ένα βήμα παραπέρα και έφτιαξαν μία λαγάνα με διαστάσεις... ρεκόρ καθώς ζυγίζει 70 ολόκληρα κιλά!
Αναλυτικά, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Χάρης Δημητρουλάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα zarpanews.gr, και ανέφερε πως χρειάστηκε να ολοκληρωθεί μια διαδικασία τριών ωρών για τη συγκεκριμένη λαγάνα.
«Είναι ο 26ος χρόνος που το κάνουμε αυτό. Κάποιοι το έχουν σταματήσει, εμείς όχι. Η λαγάνα ψήστηκε σε δυο πατώματα του φούρνου και η όλη διαδικασία διήρκησε τρεις ώρες. Όσο για την τιμή της λαγάνας φέτος, αυτή πωλείται από 3-3.5 ευρώ μέχρι και 4 ευρώ», είπε μεταξύ άλλων ο αρτοποιός.
Η λαγάνα γίγας που ζυγίζει 70 κιλά παρασκευάστηκε με 50 κιλά αλεύρι και 28 κιλά νερό. Έχει ύψος 1,80μ. και πλάτος 4,20 μέτρα.
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Δύο κύματα κακοκαιρίας έρχονται στην Αττική: Πότε θα επηρεαστεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Γκρεγκ Μποβίνο: Καρατομήθηκε ο «νοσταλγός της Γκεστάπο» από διοικητής της ICE, κατ' εντολή Τραμπ
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.