Μενού
laspobrohi
Λασποβροχή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά ο Σάκης Αρναούτογλου στους κατοίκους Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν λασποβροχές στις συγκεκριμένες περιοχές. Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού, οι οδηγοί και οι πεζοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς θα υπάρξει αυξημένη ολισθηρότητα σε δρόμους και πεζοδρόμια. Παράλληλα, συμβουλεύει τους οδηγούς να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους σε οχήματα και ελαστικά.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

«ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 28/2 ! Λασποβροχές=Ολισθηρότητα και κατά τόπους και περιορισμένη ορατότητα.

Φίλες και φίλοι:

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης λασποβροχών (χαρακτηριστικό του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες σήμερα Τρίτη 28/2 σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)-ΘΡΑΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ, παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα σε δρόμους αλλά και πεζοδρόμια, κυρίως κατά τη διάρκεια έναρξης του φαινομένου, γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τόσο τους οδηγούς όσο όμως και τους πεζούς.

Υπό αυτές τις συνθήκες η οδήγηση μπορεί να γίνει επικίνδυνη, διότι η σκόνη που μεταφέρεται εκτός απο το να κάνει το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό μπορεί να περιορίσει επίσης σημαντικά την ορατότητα σχηματίζοντας ομίχλες!!!

Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών. Τα φθαρμένα ή με λάθος πιέσεις ελαστικά είναι σίγουρο ότι δεν αποδίδουν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Επιβεβαιώνουμε ότι οι υαλοκαθαριστήρες μας λειτουργούν σωστά . Αντικαθιστούμε τα φθαρμένα μάκτρα και προσθέτουμε απιονισμένο νερό ή ειδικό καθαριστικό μίγμα στο ντεπόζιτο υγρού πλύσης.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!

Διασταυρώνετε σας παρακαλώ πολυ τους τίτλους που διαβάζετε από κάποιες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο με αυτά που λέγονται εδώ αλλά και στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 (ΔΕΥ-ΠΑΡ 17:45 & 22:00). Πολυ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να μην έχουν καμία σχέση! Είναι και μια καλή ευκαιρία να δείτε ποιες ιστοσελίδες εργάζονται για την πραγματική πληροφόρηση σας σε σχέση με άλλες που ενδιαφέρονται μόνο για τα κλικς!

Με εκτίμηση και καλή εβδομάδα!

Σάκης Αρναούτογλου»

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/pfbid0o6no2AdXvQ3dawKiZdzTY9akTEH22Pu6m65KKy4qZoJajNQFtZe3J5poddfzNNYBl