Μια νέα αποκάλυψη έρχεται στο προσκήνιο για τον σταθμάρχη Λάρισας, για τον οποίο όλες οι απόψεις των συναδέλφων του συγκλίνουν στο ότι αφενός ήταν λάθος του, αφετέρου ήταν άπειρος για να βρίσκεται στο συγκεκριμένο πόστο... Σε κάθε περίπτωση για όλα αυτά θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, με τον εν λόγω εργαζόμενο να μην είναι ο μόνος υπεύθυνος για την εθνική τραγωδία. Σε ό,τι αφορά στον ίδιο πάντως, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο σταθμάρχης που αντιμετωπίζει βαρύτατο κατηγορητήριο για κακουργηματικές πράξεις, είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση ότι κατέβαινε το εμπορικό τρένο.
Συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Νέων Πόρων που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμό της Λάρισας και μερικά χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας, φέρεται να είχε ενημερώσει τον συνάδελφό του ότι κατέρχεται το εμπορικό τρένο. Ο 59χρονος σταθμάρχης που έχει συλληφθεί για την τραγωδία είχε ενημερωθεί με εσωτερική επικοινωνία από τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων ότι η εμπορική αμαξοστοιχία φεύγει από την κάθοδο με κατεύθυνση προς Αθήνα στις 23:04, 17 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση. Η συγκεκριμένη επικοινωνία είναι καταγεγραμμένη. Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να καταθέσουν στις Αρχές.
Στον σταθμάρχη ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματικές βλάβες κατά συρροή. Ο κατηγορούμενος για την τραγωδία στα Τέμπη -ο οποίος έχει παραδεχθεί στην προανακριτική του κατάθεση ότι έκανε λάθος- οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο. Για ανάληψη ευθυνών στο μέτρο που του αναλογεί μίλησε ο δικηγόρος του.
- Η Κωνσταντοπούλου «μηδένισε το γραπτό» του Μηταράκη: «Κλίνε το δόκτωρ, και εσύ από το South Eastern;»
- Ανδρομάχη: «Όταν ο Γιώργος άρχισε να μου στέλνει ερωτικά μηνύματα έπαθα σοκ - Τον είχα στην κατηγορία Φίλοι»
- Πότε εκφωνεί το τελευταίο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη
- Γιατί ο Νότης Σφακιανάκης δεν θα πάει στην κηδεία της αδερφής του στην Κω
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.