Μενού
tempi-apth
ΑΠΘ | @red_salute
  • Α-
  • Α+

Η Ελλάδα θρηνεί τους νεκρούς της από τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη, σε ένα τρένο που ήταν γεμάτο κυρίως με νέα παιδιά, φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Νέοι άνθρωποι με όνειρα και όλη τη ζωή μπροστά τους είδαν το νήμα της ζωής του να κόβεται σε ένα τρένο που ταξίδευε δίχως δικλείδες ασφαλείας, σε ένα απαρχαιωμένο και μην ασφαλές -όπως αποδεικνύεται- σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι συμφοιτητές των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους δεν μπορούν κι εκείνοι με τη σειρά τους να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Πώς δεν θα ξαναδούν πρόσωπα που συναντούσαν στα αμφιθέατρα, στα φοιτητικά στέκια της Θεσσαλονίκης. Ανθρώπους που ενδεχομένως να μην γνώριζαν προσωπικά, αλλά ήταν δίπλα τους καθημερινά. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεν θέλουν να αφήσουν τη μνήμη αυτών των παιδιών να σβήσει. Ετσι οι συμφοιτητές τους φρόντισαν να στήσουν αυτοσχέδια μνημεία όπου αναγράφονται όλα τα ονόματα των φοιτητών που δεν επέστρεψαν στα έδρανα...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA