Μενού
sylallitirio-syntagma
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεκάδες συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα κι άλλες πόλεις θα πλημμυρίσουν από νέους που διαδηλώνουν για ένα καλύτερο κι ασφαλέστερο «αύριο», μετά την αποκάλυψη των παραλείψεων που έχουν συντελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στον ελληνικό σιδηρόδρομο κι όχι μόνο.

Το κάλεσμα για την Αθήνα έχει δοθεί στις 12:00 στο Σύνταγμα. Συνδικάτα, ομοσπονδίες, φοιτητές και μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για το έγκλημα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον θεσσαλικό κάμπο κι απαιτούν Δικαιοσύνη και καλύτερη ποιότητα ζωής. Στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ.

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις πανελλαδικά

Θεσσαλονίκη: στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους

Λάρισα: στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη: Στις 12 μ. στο πάρκο Ακαδημίας

Βόλος: Στις 12 μ. στην πλ. Ελευθερίας

Γιάννενα: Στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Ηράκλειο: Στις 11 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας

Καβάλα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία

Λαμία: Στις 12 μ., στην πλατεία Πάρκου

Χανιά: Στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.