Μενού
maria tsalla
Μαρία Τσάλλα | Facebook
  • Α-
  • Α+

Το 2018 τοποθετείται χρονικά το πλαίσιο της δραστηριοποίησης της Ρωσίδας κατασκόπου, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, η οποία ήταν γνωστή από τα ψεύτικα στοιχεία ως «Μαρία Τσάλλα», όπως και αποκάλυψε την περασμένη Πέμπτη (16/3) η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων (ΕΥΠ). Η Αλεξάντροβνα φτάνει στην Ελλάδα το 2018 με πλαστό διαβατήριο από χώρα της Λατινικής Αμερικής, αλλά διαθέτοντας τα στοιχεία της «Μαρίας Τσάλλα». Με την άφιξή της στη χώρα μας η κατάσκοπος αναζητεί την επόμενη «ταυτότητά» της και για αυτό το λόγο προσφεύγει στο Ληξιαρχείο Αμαρουσίου, όπου και εξασφάλισε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του βρέφους, που είχε πεθάνει ήδη από τον Δεκέμβριο του 1991.

Στο ληξιαρχείο, μάλιστα, μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πληροφοριών, όπου και διαπίστωσε αναντιστοιχία σε χειρόγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία. Αξιο αναφοράς είναι ότι στα έγγραφα της Μαρίας Τσάλλα αναγράφονταν ως τόπος γέννησης το Μαρούσι, η ημερομηνία κτίσης της δημοτικότητας ως η 21η Δεκεμβρίου του 2018, όνομα μητέρας Αναστασία και όνομα πατρός άγνωστο. Μάλιστα, μετά και τη σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι η «εικονική της μητέρα» είχε πεθάνει το 2013.

Η 35χρονη πράκτορας αμέσως μετά, με τη βοήθεια ενός Ρώσου και ενός Έλληνα δικηγόρου, κατάφερε να εγγραφεί στο δημοτολόγιο του δήμου Αλιβερίου Κύμης. «Τρυπώνοντας», στην ουσία στο χάος της γραφειοκρατίας, κατάφερε να εξασφαλίσει ελληνικό διαβατήριο, ελληνική ταυτότητα, αλλά και ΑΦΜ. Οι απαραίτητες κινήσεις είχαν γίνει και έτσι «άνοιξε ο δρόμος» για να νοικιάσει το διαμέρισμα στο Παγκράτι, όπου είχε παρατηρηθεί ότι είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια καθώς πλήρωνε με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ τα κοινόχρηστά της, αλλά και για να ανοίξει το κατάστημά της με είδη ραπτικής στην ίδια περιοχή.

Δήμαρχος Αλιβερίου: Απείλησαν την υπάλληλο του ληξιαρχείου

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο δήμαρχος Αλιβερίου, ο οποίος έκανε λόγο για απειλές από την πλευρά της 35χρονης κατασκόπου με αποδέκτη την υπάλληλο του ληξιαρχείου. Οπως αναφέρει το Star, η κατάσκοπος έψαχνε, προκειμένου να αποκτήσει την «ελληνική ταυτότητα» να εγγραφεί απεγνωσμένα στο δημοτολόγιο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου. Τα πράγματα για την ίδια δεν πήγαν... ρολόι καθώς έπεσε σε μία υπάλληλο, η οποία και της έκανε για ένα μικρό διάστημα τη ζωή... «πατίνι».

Ολα ξεκίνησαν όταν η Αλεξάντροβνα έδειξε στην υπάλληλο το πλαστό πιστοποιητικό, που είχε πάρει από τον δήμο Αμαρουσίου, με την υπάλληλο να προσπαθεί να διαπιστώσει εάν το έγγραφο που είχε μπροστά της είναι αληθινό ή πλαστό. Η υπόθεση, μάλιστα, έφτασε μέχρι και το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η υπάλληλος έστειλε επιστολή ρωτώντας για το ποια έγγραφα χρειάζονται, για να γραφτεί κανείς στο δημοτολόγιο. Οσο περνούσαν οι μέρες, τόσο και εκνευριζόταν η κατάσκοπος, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να απειλήσει την υπάλληλο.

Ετσι έμοιαζε η «Μαρία Τσάλλα» στην ταυτότητα

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπει η ελληνική ταυτότητα που είχε βγάλει η «Μαρία Τσάλλα». Σε αυτή διακρίνονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της με τις Αρχές να ψάχνουν το δίκτυο που τη βοήθησε στην Ελλάδα. Το έγγραφο της ταυτότητάς της, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ακυρώθηκε σήμερα, Σάββατο (18/3) το πρωί. Η Ρωσίδα κατάσκοπος με τη βοήθεια ενός δικτύου κατάφερε να «εξαφανίσει» τον θάνατο ενός βρέφους από τα επίσημα αρχεία και πήρε τη θέση του ως Μαρία Τσάλλα.

Η Μαρία Τσάλλα έλαβε την ληξιαρχική πράξη γέννησης από το Μαρούσι. Πηγές από τον Δήμο Αμαρουσίου ανέφεραν. «Την τριετία 2015-18 γίνονταν η ψηφιοποίηση των αρχείων. Αυτό το διάστημα φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι. Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των υπαλλήλων του ληξιαρχείου». Το ερώτημα είναι γιατί η Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα επέλεξε το Παγκράτι. Πιθανότητα γιατί είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, μια ανάσα από την Αθήνα και κοντά σε κυβερνητικά κτίρια. Επιδίωκε ουσιαστικά να χαθεί μέσα στην ανωνυμία.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια υπάρχει δίκτυο που την έχει βοηθήσει και όλα δείχνουν ότι συνεργοί της είχαν παρεισφρήσει στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου. Γι’ αυτόν τον λόγο η Ασφάλεια ζήτησε τη συνεργασία όλων των υπαλλήλων του ληξιαρχείου Αμαρουσίου προκειμένου να ριχτεί φως στην υπόθεση. Υπάρχει έγγραφο που η Μαρία Τσάλλα, το βρέφος που έχει πεθάνει, εμφανίζεται ζωντανό. Οι Αρχές εξάλλου, γνωρίζουν και τις επαφές της Ρωσίδας κατασκόπου… Έκανε παρέα με μια Γαλλίδα, με άλλες δύο γυναίκες με ξένη υπηκοότητα και με έναν άνδρα. Οι αρχές, τέλος, προσπαθούν να μάθουν πού και με ποιον τρόπο έκανε κατασκοπία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA