Μενού
maria tsalla
Μαρία Τσάλλα | Facebook
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη Ρωσίδα κατάσκοπο που δρούσε στην Ελλάδα ως Μαρία Τσάλλα. Άνθρωπος από το δημοτολόγιο του δήμου Κύμης μιλά για πρώτη φορά για το τι συνέβη με την Ρωσίδα κατάσκοπο, η οποία κατάφερε να εγγραφεί στο μητρώο. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2018 καταφέρνει και γίνεται δημότης Αλιβερίου. Στο πιστοποιητικό γράφει τόπο γέννησης το Μαρούσι, ημερομηνία κτήσης δημοτικότητας 21 Δεκεμβρίου του 2018, ημερομηνία κτήσης ιθαγένειας 9 -12-1991, όνομα μητέρας Αναστασία και όνομα πατρός άγνωστος. Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και η γυναίκα η οποία εμφανίστηκε ως μάρτυρας ότι την φιλοξενεί στο Αλιβέρι. 

Στο δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάστηκε μήνυμα του συγκεκριμένου ανθρώπου από το δημοτολόγιο, στο οποίο αναφέρει:«Κατατέθηκαν στην υπηρεσία μας με αυτοπρόσωπη παρουσία της αιτούντος και συνοδεία δικηγόρου της τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που διέπουν τον νόμο κατά περίπτωση εγγραφής στο δημοτολόγιο. Μετά από ενδελεχή έλεγχο και με μεγάλη καθυστέρηση αναμονής ολοκλήρωσης του αιτήματος, ελέγχοντας την περίπτωση, προχωρήσαμε στην εγγραφή. Ωστόσο, η υπηρεσία μας δεν είχε τη δυνατότητα να προβεί σε έλεγχο δικαιολογητικών, που κατατέθηκαν και ήταν ήδη θεωρημένα από άλλες δημόσιες υπηρεσίες».

Η επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη που «καίει» τη Ρωσία

Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων (ΕΥΠ) μπαίνουν τα ταξίδια που έκανε η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, τόσο στη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και οι επαφές που είχε αναπτύξει τα πέντε χρόνια που δρούσε στη χώρα μας. Η Μαρία Τσάλλα έφτασε στην Ελλάδα το 2018 με πλαστό διαβατήριο από χώρα της Λατινικής Αμερικής και με την άφιξή της ξεκίνησε να αναζητά την επόμενη «ταυτότητά» της, προσφεύγοντας στο Ληξιαρχείο Αμαρουσίου, όπου και εξασφάλισε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του βρέφους, που είχε πεθάνει ήδη από τον Δεκέμβριο του 1991.

Η δράση της κατασκόπου εξετάζεται από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και πληροφορίες αναφέρουν πως στο στόχαστρο έχουν μπει οι επισκέψεις που έκανε σε ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου αποβιβάζονται αμερικανικές δυνάμεις με προορισμό την Ουκρανία, το οποίο είναι κάτι που απασχολεί την Ρωσία. Στο στόχαστρο, όμως, μπαίνουν και όσοι βρέθηκαν και βοήθησαν την Μαρία Τσάλλα να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Την ίδια, στη δημοσιότητα ήρθε από τον ALPHA η φωτογραφία από την ταυτότητά της, στην οποία φαίνεται για πρώτη φορά το πρόσωπό της.

Πώς εξαφάνισαν τα στοιχεία του συζύγου

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει και ο σύζυγός της, επίσης κατάσκοπος στη Βραζιλία. Ο «Ντάνιελ Κάμπος», όπως και ήταν το κωδικό του όνομα, διέμενε στη χώρα της Νότιας Αμερικής και είχε καταφέρει να εξασφαλίσει το πολυπόθητο διαβατήριο για την Αλεξάντροβνα, προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Ο «Ντάνιελ» διατηρούσε, όπως και η σύζυγός του διπλή ταυτότητα στη Βραζιλία, καθώς είχε συνάψει σχέση με τη Μαρίνα Χόρχε, μία γυναίκα από τη χώρα για να έχει «κάλυψη». Το νήμα της υπόθεσης του κατασκοπευτικού «θρίλερ» άρχισε να ξετυλίγεται στις 9 Ιανουαρίου του 2023, όταν και ο Κάμπος επικοινώνησε για τελευταία φορά με τη Χόρχε.

Η απρόοπτη «εξαφάνισή» του προβλημάτισε τους φίλους του στη Βραζιλία, οι οποίοι ανάρτησαν τη φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ένδειξη της εξαφάνισης. Δεν ήξεραν, όμως, ότι ο Ρώσος κατάσκοπος, ο οποίος δήλωνε Αυστριακός και Βραζιλιάνος ήταν ένας «illegal» πράκτορας, δηλαδή μέλος της επίλεκτης ομάδας κατασκόπων από τη Ρωσία. Στην ίδια ομάδα ανήκε και η Αλεξάντροβνα, η οποία εξαφανίστηκε την ίδια περίοδο (σ.σ. τον Ιανουάριο) από την Ελλάδα με προορισμό, όπως είπε, την Άπω Ανατολή και από εκεί λογικά στη Ρωσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA